Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kratka istorija omiljenog letnjeg komada

Kratka istorija omiljenog letnjeg komada

1/3

Malo stvari je tako instant sinonim za leto kao bikini! I naravno da jeste. Ostale stvari u ovoj ili onoj situaciji nekako uspevamo da nosimo i kad im nije vreme, jer zime umeju da budu toplije, a leti ume i džemper da zatreba pa ti ostali komadi nisu baš sa najvećom preciznošću podeljeni zimske i letnje, ali bikini, bikini je ono što prosto vrišti “leto”, “more”, “festival”. Ipak, nije da je oduvek bilo tako. Šta više nije da je dugo bilo tako.

Dokazi o bikiniju kao letnjoj modi mogu da se nađu rano kao čak u 5600 godini pre nove ere, i praktično se istoriaj bikinija može pratiti čak do tad. Da, zvuči poprilično neverovatno ali kada se ima na umu antički Rim i njegova napredonst kao i zavidan stepen sloboda onda možda i nije tako neobično da se prvi dokazi o sličnim komadima mogu naći tokom antičke romske ere i to na mozaicima nekoliko lokacija, od kojih je najpoznatija Villa Romana del Casale. Međutim, od klasičnih bikinija prepoznatih na staro-rimskim zidovima, do modernih bikinija postojao je izuzetno dug vremenski jaz, i pauza, budući da su plivane i kupanje na otvorenom jako dugo obeshrabrivani na hrišćanskom Zapadu i gotovo da nije postojala potreba za kupaćim kostimima do kasnijeg XVIII veka jer je bilo apsolutno nedolično i pomisliti a kamoli nositi išta slično u javnosti.

Iako je do 1910. jedna vrsta kupaćeg kostima (koja pokriva celo telo od glave do pete, na duge rukave i nogavice) bilo prihvaćeno odelo za kupanje u Evropi, sličnih godina je australijska plivačica i performerka Annette Kellerman je zbog istog kupaćeg odela bila uhapšena u Bostonu, zato što je sam kostim bio previše uzak i pripijen uz telo i “previše otkrivao”. Dakle, sa društvene tačke gledišta, kupaći kostimi su zaista moali da prođu dug put do 1946. godine koja je višestruko značajna. S jedne strane modni dizajner Jacques Heim, koji je držao prodavnicu na plaži na francuskoj rivijeri u maju ’46 je predstavio komad iz dva dela, kupaći kostim, koji je pokrivao pupak, nazvao “Atom“, prema poznatoj najmanjoj čestici.

Editors choice