Kosa ošišana kratko može da bude vrlo zanimljiva i privlačna. Pored oblika lica, postoje mnogi drugi faktori koji utiču na izbor prave kratke frizure. Ukoliko niste sigurni koji oblik kratke frizure je najbolji za vas, konsultujte se sa frizerom, jer kratka kosa nije za svakoga. Dobro razmislite pre nego što se odlučite na ovakav korak, kako se kasnije ne biste razočarale. Ako se nosi na pravi način, kratka kosa je pravo osveženje za vas, i stilski i praktično.

151 Kratka kosa: za i protiv

Kratka kosa ima dosta prednosti, ali i mana

Prednost kratke kose je ta što vam ne treba mnogo vremena da izgledate lepo i uredno. Možete je stilizovati na razne načine. Bilo da je ravna ili kovrdžava, ne plašite se da eksperimentišete. Igrajte se sa položajem razdeljka, ubacite neki detalj poput ukrasne šnale ili šešira, i za tili čas imaćete frizuru koja je šik i drugačija. Kratka kosa privlači veću pažnju na vaše lice, zato iskoristite ovu prednost i začinite izgled upadljivom šminkom ili nakitom.

Kratku kosu nose i mnoge poznate dame među kojima su i Mila Jovović (Milla Jovovich), Ešli Simpson (Ashley Simpson) i Rijana (Rihanna). One su pokazale razne oblike kratkih frizura i koliko one mogu izgledati lepo i glamurozno na crvenom tepihu.

228 Kratka kosa: za i protiv

Ovako to nosi glumica Ema Votson

Održavanje ovakve frizure nije baš lako. Kosa mora mnogo češće da se šiša, što znači veći broj odlazaka u frizerski salon. Isto tako, nema povratka ukoliko nezadovoljne napustite frizera. Treba da prođe dosta vremena dok kosa ne izraste, a dok je još u fazi rasta može da izgleda jako neuredno i zapušteno. Zbog toga dobro razmislite da li ste spremne na ovakvu promenu. Takođe, kratka kosa može da naglasi vašu visinu, što je u nekim slučajevima plus, ali ako ste već dovoljno visoki, to može da bude mana ove frizure.

Ukoliko se dvoumite, najbolje je da za savet pitate frizera. Prema gustini kose i obliku lica oni će vam reći da li je kratka kosa dobar izbor.

Izvori fotografija: short-hairstyles-for-women-of-2012.hspicsblog.no-ip.org, yeshairstyles.com, aolcdn.com


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments