Prvomajski uranci, kobasicijade, kupusijade, svetsko prvenstvo u tucanju jaja i ine jednodnevne atrakcije

354894201 8b54b44dc8 Kratka pravila za kratka putovanja

U ovu kategoriju spadaju i jednodnevne posete Guči ili Exit-u, ukoliko ste zaposleni, pa nemate mogućnosti da uživate u čarima muzike koju volite nekoliko dana u nizu. Tu postoje dva osnovna pravila: povedite jednog trezvenjaka sa vozačkom dozvolom i bar 24h unapred se uzdržavajte od jela i pića u uobičajenim količinama. Prvo pravilo je od esencijalnog značaja, budući da će vam trezvenjak biti i šofer u povratku. Poželjno je da to bude dobra i prostodušna osoba, operisana od zvocanja, džangrizanja i drugih vidova kritike. Dakle, muškarac!

Drugo pravilo je malo manje važno i njegova uloga je da vam omogući da u potpunosti ostvarite jednu od osnovnih misija ovakvih izleta: ožderavanje i opijanje. Ukoliko ste inače ”u treningu”, ovo pravilo možete preskočiti i zameniti ga sledećim: ponesite rezervnu garderobu, ali bukvalno sve delove odeće. To znači: gaće, čarape, majicu, duksericu ili džemper (ukoliko nije toplo) i trenerku ili farmerke. Na ovakvim putovanjima se dešavaju najneverovatnije nezgode i nikad se ne zna kada će vam jedan rezervni artikal biti neophodan. Odlični aksesoari su i: termos (ili čuturica), trodnevna zaliha cigareta i žvaka, peškirić, flašica s vodom (da ”plaknete“ lice, ne za piće, svašta!), fotoaparat i ogromne naočare za sunce. Sve nabrojano se može spakovati u ranac koji ćete držati u automobilu. Preporučljivo je i da na mobilnom telefonu instalirate aplikaciju koja meri sadržaj alkohola u dahu i potom vam onemogućava slanje patetičnih SMS poruka ukoliko ste preterali sa aperitivima.

Produženi vikendi, šoping u EU, običan i VIP banjski turizam, a.k.a. SPA vikendi” i inostrani muzički festivali

girls shopping Kratka pravila za kratka putovanja

Ovde pričamo o nešto dužim putovanjima koja traju dva do četiri dana. Bilo da je razlog kupovina garderobe po cenama koje su u Srbiji naučna fantastika ili brčkanje u đakuziju po ceni doručka u beogradskom hotelu, ovo su prave poslastice među kraćim putovanjima. Kako biste bili sigurni da će to biti jedno zaista opuštajuće iskustvo, najtoplije vam preporučujem da putujete s osobom istog pola, ili eventualno osobom suprotnog pola koja je orijentisana ka svom polu. Stvar je u tome da, ukoliko krenete s partnerom, jedno od vas dvoje će zasigurno imati manje želje za brčkanjem / šopingom / branjem cveća po proplanku / masažama / šetnjama od onog drugog. Jedno od vas dvoje će gotovo sigurno krenuti na put s idejom ”ma kakve cipele, maco, biće tebi noge u vazduhu pola vremena” ili ”ma kakve masaže, izmasiraću ja tebe kako niko do sad nije”. Ukoliko poslušate prethodni savet i vaš vikend zaista postane šoping vikend, osnovno pravilo je: udobna obuća i odeća. Garderoba u kojoj ste sebi lepi, a koja se jednostavno skida i oblači je neophodna kako biste uspeli da isprobate sve što vam se dopadne. Čitave čarape se, valjda, podrazumevaju?! Dobar savet je i, ukoliko ste žensko, da se obavezno isfenirate pred odlazak, što će vas poštedeti brige oko izgleda glave bar u prva dva dana, a kasnije je lako da vežete repić. Što se banjskih vikenda tiče, glavne preporuke su da ponesete dovoljno garderobe za duplo duži ostanak, jer ćete se češće presvlačiti nego inače. I da, putujete autobusom ili avionom, jer je poslednje što vam je potrebno nakon relaksacije vožnja do kuće, naročito srpskim putevima iz šezdesetih godina prošlog veka!

Ljubavni izleti, švaleracija, i ostali lažni službeni putevi

tumblr ldujspDKoM1qcqw92o1 500 Kratka pravila za kratka putovanja

Iako se često i putovanja iz prethodne dve grupe mogu pretvoriti u ovaj tip, ovde je glavni cilj unapred zamišljen od strane svih (ili polovine) učesnika. Dakle, seks! I to mnogo seksa! Kod ovakvih putovanja je, osim kompletnih kozmetičkih priprema za devojke, veoma bitno i da se obezbedi prehrana. Naime, obilna potrošnja kalorija zahteva i obnovu snage, jer ne želite, zaboga, da se vratite kući kao da ste došli iz logora! Dakle, ili pun pansion ili pun ručni frižider ukoliko ne idete u hotel! Takođe, ukoliko putujete avionom, a po prirodi ste stidljivi, nemojte sa sobom nositi ekstremna seksualna pomagala! Naravno da se na rentgenu vidi šta imate u torbi. Ukoliko već putujete avionom, pretpostavljam da idete u neku zemlju koja je seksualno osvešćenija od naše, pa ćete lako, već par sati nakon dolaska, pronaći i pazariti sve što vam je potrebno u nekoj od specijalizovanih prodavnica. Ili prepustite partneru pakovanje ovakvog ”arsenala”.

Ako putujete sa tuđim bračnim partnerom, ili ste vi u braku, a putujete s ”posebnim prijateljem/prijateljicom”, pravila su jednostavna: odvojena sedišta na letu, za slučaj da poznajete još nekog od putnika u avionu, kao i upotreba isključivo mobilnog telefona. To znači da ne ostavljate svom zakonskom tj. zvaničnom partneru broj telefona hotela u kome ćete odsesti. Takođe, svom saputniku jasno stavite do znanja da mu preti ubistvo ukoliko se javi na vaš telefon, kako vam se ne bi desilo isto što i nepripremljenom mužu iz čuvenog radijskog programa.

Bon voyage!


Jelena Ignjatić previše priča, premalo filtrira. Jedinstveni nosilac dijagnoze labrofagija. “Ćutanje je zlato, a ja ne volim zlato…” Kad pretera – laje, kad promukne – izvinjava se. Mrzi dugmiće. Uradila neke psihološke testove koji tvrde da je pali moć. Lažu!

Comments