Lepota leži u jednostavnosti, da li se slažeš? Kada kažem jednostavnost definitivno mislim na moćna ženska odela. Najprivlačnija stvar kod odela svakako je lakoća stilizovanja, jer za kakvo god odelo da se odlučiš moći ćeš da ga nosiš sa svojom omiljenom torbom i modnim dodacima. Takođe, u odelu ne moraš brinuti za svoj izgled, jer ga možeš nositi na poslu, ali i na specijalnim zabavama. Odela su jednostavan, svestran i praktičan komad, a odabir pravog odela rezultuje neverovatno “moćnim” i šik izgledom.

Moda je sasvim sigurno odela vratila na pravi put, kako su za proleće sve prognoze da ćemo nositi klasična odela svetlih i pastelnih nijansi, a našim ormarima se osmehuje još jedna modna novina.

Prošlog septembra na reviji spring/summer 2020 uz pesmu That girl is a tomboy (zanimljiv izbor pesme) mlade zvezde Princes Nokie prošetale su manekenke u zanimljivim kreacijama koje ćemo zvati “kratka odela”. Pantalone ravno sečene odmah ispod kolena i oversized oštri sakoi bez kragne plenili su dečačkom, sirovom energijom kojoj ipak nismo mogli odeleti. Kratka odela kombinovana su sa glomaznim drvenim papučama/platformama koje su ih donele nostalgičan vibe 80-ih i 90-ih, sa koktel torbicama, kao i masivnim prstenjem sa dragim kamenjem. Ovi modni detalji su muškobanjastim kreacijama dali sasvim drugu dimenziju, a činjenica da manekenke ispod duboko sečenih sakoa nisu imale ništa dodatno je pojačavala njihov seksipil.

Ova nova, kratka, verzija letnjih odela predstavlja ažurirana odela nove decenije, za koje verujemo da će biti potpuni pogodak (tom proročanstvo svedoči Irina Shayk u klasičnoj crnoj verziji kratkog odela ukobinovanoj sa plavim sandalama i braon XL torbom, a sve nosi potpis brenda Bottega Veneta). Odbaci uspomene na kratki šorc i sečeni blejzer (za koji smo 2000-ih mislili da je nenormalno šik), kao i klasičan blejzer sa reverima, a umesto toga prigrli mladalačku bezbrižnost u obliku odela izmenjenih proporcija. Kratka odela uspostavljaju ravnotežu između ozbiljnosti i zabave.

Comments