Potrebno je da superzvezda Lady Gaga gostuje kod superzvede Opre i govori o svom osvajanju mentalnog zdravlja i radu na sebi, da bi svet malo prestao da se stidi mentalnih problema i malo se zauzeo za njihovo rešavanje. Da bi to malo postalo malo više, potrebno je da se malo više superstarova pojavi sa svojom pričom i to ne u promotivne svrhe, da se približe publici i budu simpatičniji, nego da podele svoje iskustvo i iskrenu želju da pomognu onima koji žele da pomognu sebi. I potrebno je da se o psihološkim problemima i osvajanju mentalnog zdravlja i ravnoteže stalno govori i piše, na svim nivoima.

Meni nije bila potrebna Lady Gaga kod Opre, niti bilo koja slavna ličnost da mi bude uzor u kreiranju superherojstva. Odavno sam shvatila da je nošenje sa emotivnim i psihološkim problemima kroz življenje svakodnevnog života i ostvarivanje sebe u svim aspektima te svakodnevice najherojskiji i najduhovniji poduhvat na svetu i da je svaki pojedinac na svetu dužan da se njime bavi.

Ali, Lady Gaga je simbol za one koji je vole njeno stvaralaštvo, a njeno gostovanje kod Opre je bilo besprekorno – njena iskrenost, autentičnost i duh i Oprin nenadmašan pristup najbolnijim temama, dali su savršenu predstavu. Osećala sam se kao što se osećam kad konzumiram najbolje sadržaje (koncerte, filmove, knjige, duboke i smislene razgovore). Budna pažnja i potpuni emotivni angažman – malo sam se smejala, malo sam imala potrebu da aplaudiram zajedno sa publikom, malo sam plakala. Lady Gaga jeste superheroj i simbol ženskog superherojstva za sve mlade osobe – kao što je to Opra za sve zrelije žene – i bila je prosto sjajna. Ako među mladima postane moderno i kul tražiti stručnu pomoć za psihološke probleme, jer ih je nadahnula i inspirisala Lady Gaga, to će zaista biti moćna refleksija “radikalnog prihvatanja” o kome je govorila.

Ja mogu da vam kažem isto to, iz sopstvenog iskustva, i zaista ne propuštam priliku da to činim, jer osećam da sam dužna da podelim ono što znam i da sam uspela u svojoj misiji ako doprem makar do jedne osobe u svom okruženju, ili ako svojim tekstovima inspirišem i navedem na razmišljanje barem jedan postotak čitalaca. Ali kad to kaže Lady Gaga, to ima neuporedivo veću težinu, jer ona ima ogroman uticaj, koji odgovorno koristi. Na taj način, ona je ne samo ikona svojoj publici, nego i uzor svojim kolegama – ako je svaki pojedinac dužan da se razvija i radi na sebi i postane superheroj svog života, onda je svaki slavni pojedinac dužan da svoj razvojni put, način na koji rešava svoje probleme i svoje lično superherojstvo pruži svojoj publici na uvid.

Comments