Mnogi od nas kad kreću na odmor ne mogu potpuno da se opuste jer ne znaju šta sve treba da srede pre nego što odu. Pogledajte naše predloge:

1. Prestanite da radite

Mnogi od nas odrade duple smene posla pre nego što krenu na odmor jer se boje da posao neće biti dobro odrađen dok oni nisu tu. E, pa, vreme je da stanete! Napravite pauzu i opustite se tako što ćete kolegama podeliti zadatke za koje znate da će biti sposobni da odrade i odolite potrebi da proveravate mejl na svakih pet minuta… ili uopšte.

2. Isplanirajte vreme

Bilo da se radi o provođenju vremena s prijateljima, druženju, izlascima ili samo ležanju na suncu, ako unapred znate šta želite od svog odmora, znaćete i šta ne želite. Dajte sebi dozvolu da kažete ne određenim stvarima jer će vam ovo dati moć da ne brinete non-stop o traćenju vremena.

3. Pakujte se kao profesionalac

Ako uvek ponesete previše garderobe, a nikad nemate šta da obučete, pravo je vreme da porazmislite o svojoj strategiji pakovanja. Razmislite šta ćete raditi na odmoru svaki dan i po tome isplanirajte garderobu. Haljine su najbolje i mogu da se saviju u rolnu i da se nose uz različite aksesoare.

kafa1 Krenite na odmor rasterećeni

Izbegavajte pića koja umeju da izazovu anksioznost

4. Nosite vrećice

Vrećice od čaja, to jest. Vruć čaj će vas ne samo smiriti pre poletanja, nego ćete se osećati bolje i kad stignete. Pijenje vrućeg čaja po toplom vremenu povećava vašu unutrašnju temperaturu i prilagođava je spoljašnjoj temperaturi kako vam ne bi bilo pretoplo.

5. Preskočite stimulanse

Koliko god da vas mami, ispijanje kafe ili alkohola pre leta će vas samo učiniti anksioznim, a ne smiriti. Umesto toga, usredsredite se na disanje. Zamislite sebe kako se oslobađate stresa.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments