5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

06:04h

Točimo benzin, spremni da prevalimo i-ha-haj kilometara. Nije mnogo, za putovanje je malo. Zavisna sam od putovanja (znam, baš retka zavisnost). Put od Novog Beograda do Kumodraža vidim kao avanturu, a ne do Budimpešte koja je praktično već sada moj grad, posećen već nekoliko puta. Kažu kada pronađeš mesto u kom popiješ kafu bez primedbe, našao si dom. Uputili smo se moja prijateljica, kum i ujak. Ne znam kako sam uspela ujaka da nagovorim da baš u ovaj poslovni poduhvat sa mnom krene. Mama je bila na telefonskoj vezi. Ne brine samo o svom već i o tuđim budžetima. Ujak je, u ime ulaganja u posao, procenio da je bolje da pomenute proizvode prodajem nego kupujem. Prvi biser prosut i mudro pokupljen.

slika 153 Krstarenje: Luka broj 6

Bidimpešta, svaki put je lepša

09:03h

Predah nakon 250 kilometara kod prijateljičinog dede na doručku. Prikovan za krevet, bolestan i nemoćan starac, bio je nasmejaniji od svih prisutnih. Ovo me je podsetilo na nečiju mudru: “Srela sam starca bio je slep, ali ipak je rekao život je lep”. Tako je i meni, ovaj divan starac, rekao jednu mudru: “Služi tebe pamet, ali ne služiš ti nju”. Odlučim da je najpametnije da kupim još jedan par očiju.

12:18h

Nakon brzog i jednostavnog sporazumevanja sa distributerom (klasičan maneken, na tatinu menicu), odabira artikala i pražnjenja džepova, pređosmo još metara. Pa kilometara. U željenom pravcu.

17:25h

Nismo ni morali da raspakujemo kutije. Drugi su to učinili. I kupovali. Kao nekada ja. Dobar posao. Onaj posle kog dodirujete vrhovima prstiju jedne ruke vrhove prstiju druge u stilu gospodina Bernsa (Montgomery Burns).

22.02h

San kao… oduzetost.

31.07. u 17:56h

“Da li se vratio stari mornar?”

“Ne.”

“Je l’ ti nedostaje?”

“Da.”

17:58h

Razglednica. Pregršt boja bez potpisa. Upućenima potpis i ne treba. Reči i redovi. Čitanje onoga što ne piše. Mirisi. Potreba, želja, ljubav. Toplina. Osmeh…

19:45h

Detalji, kojih nije bilo, ukazivali su na prisustvo… Nečije? Čije?

20.34h

Kamenčić na pragu.

21:30h

Otisnuli smo se. Luka u konturama iza nas.

22:45h

Iščekivanje, očekivanje i čekanje.

Deset do

Sve izgovoreno dobilo je značaj “ne mogu više bez tebe”. Niko nije to izgovorio. Valjda je bilo suvišno. “Krećemo sutra uveče.” Odmah računam +12 sati, stiže prekosutra ujutru. Nakon razgovora razmišljam o postojanju kamena na pragu. Predznak? Nečija šala? Slučajnost? Želja da se otisne u buduće dane? Kreativna vizualizacija? Astralno putovanje? Dobro. Zaplovila sam. Stići će me. Biće ovo dugo, dugo krstarenje.

Izvor fotografija: photos4travel.com, 22674586.blogspot.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Dragana Janković je umetnik, konceptor, postmodernista, humanista, vajar i tako dalje… I tako dalje. I pre dnevnika i posle dnevnika sluša Dženis Džoplin, a u pauzi isključivo Betovena i Baha. Zna da je jedinstvena, kao i svi ostali. Katarina Anđelić Cakana wannabe. ”Takva sam kakva sam, takva mi je ćud. Kada mi je smešno, prsnem u smeh lud”.

Editors choice