Kad god pomislimo na krupne pramenove, pomislimo na kasne devedesete i dvehiljadite, ali izgleda da se ova frizura ponovo vraća u modu. Nakon trenda blajhanih šiški koji je trajao dobrih pola godine, dolazi nam trend blajhanih krupnih pramenova. Naravno, nova verzija ovog trenda će doživeti promenu, jer niko ne želi da se vratimo periodu pramenova Kelly Clarkson i Shakire iz spota Objection. Pramenovi su najlakši način da izmenite svoju frizuru, a da ne farbate celu kosu. Holivudski frizer George Papanikolas je objasnio zašto želi da povrati ovaj trend, ali i da ga modifikuje. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели George Papanikolas (@georgepapanikolas)

Samo malo jači balayage

Nikom nije stalo do toga da kosa ponovo izgleda sprženo i previše belo kao u periodu s kraja devedesetih. Ideja se bazira na tome da pramenovi budu krupniji, ali da se izblendaju do savršenstva kako se ne bi stvorila linija koja deli prirodnu boju kose i blajhanu. Najbolji način da se to odradi je da pramenovi budu delikatniji pri korenu, a da u nastavku postanu krupniji sve do krajeva.

Sve je u strategiji! George Papanikolas savetuje da je efekat zebre sve što frizeri žele da izbegnu kada je u pitanju farbanje debljih pramenova. Pramenovi bi trebalo da budu gušće raspoređeni po kosi uz plave pramenove koji će da uokvire lice na savršen način.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Guy Tang® (@guy_tang)

Ovaj trend je najbolji za kovrdžavu kosu. Kada su pramenovi krupniji, onda se ne gube u kovrdžavoj kosi već ostaju vidljivi i u najgušćim loknama. Za razliku od kose dvehiljaditih koja je mahom bila ispeglana i ravna, ovaj se inovativniji stil pramenova najbolje slaže uz lokne i talase – jer tad pramenovi izgledaju najprirodnije.

Comments