Iz nekih razloga u koje ovaj put nećemo ulaziti, mnoge devojke na sve načine pokušavaju da budu kučke. Od prevaziđenog grebanja auta i scena na javnim mestima pa do brisanja poslovnih mejlova. Samim tim se kvalifikuju u opasnice nižeg reda, kuje. One za izbegavanje. Kao za sve u životu, i za ulogu loše cure treba imati stila. No, krenimo redom.

  • Nekad sam bio ja

Svaki, bukvalno svaki, muškarac žali za nečim iz prošlosti, bilo da su u pitanju savršeni trbušnjaci, sportska karijera, dobar posao. Nema boljeg načina da ga ukopaš, nego da ga podsetiš na to.

“Mora da ti je jako teško što si nekada daleko više zarađivao.”

Imaj na umu da će kuja stalno da mu ukazuje na minuse iz sadašnjosti (koji opet mogu da se poprave, kao i da se nađe nova devojka), dok će kučka da ga pokopa sa nedostižnom blistavom slikom iz prošlosti.

  • Ko je rekao sitna pažnja?

“Nije bitno da li mu tražiš 10 ili 1000 evra, bitan je način na koji to uradiš, da ga uvažiš, i daće ti iako nema”- ovako je nedavno zborila jedna dvadesetogodišnjakinja koja uspešno rotira jednog dobrodržećeg vremešnog milionera. Odmah da kažem, prava kučka ne traži novac i skupe poklone – ona to dobija. Takođe, prava kučka ne šeni od sreće zbog pišljivih minđušica (nebitno da li su biserne ili bižuterija). Prihvati poklon hladnokrvno, a zatim ga upitaj gde ćete na večeru. Poklon više ne pominji, eventualne minđuše ni u ludilu ne stavljaj kada si sa njim.
Ekstra hint: ako ste u izlasku i on ti kupi cveće, osim ako nije buket težak tri kg, obavezno ga zaboravi.

  • Pravo u živac

Znaš li da svaki muškarac ima slabu tačku, bez obzira koliko njegovo samopuzdanje izgledalo neustrašivo? Prava kučka to zna da oseti. Batali otrovne strelice usmerene ka veličini njegovog polnog organa ili visini. Verovala ili ne, Ahilova peta današnjeg mužjaka je kosa. Bez obzira da li je u pitanju po koja seda ili proćelavo teme, svaku promenu dočekuju sa užasom.
“Hmm, mora da postoji rešenje za te sede, znam da je L’oreal izbacio…”- delovaće na njega kao nokaut u kafanskoj tuči. Ako ne veruješ, pogledaj samo vremešne muškarce koje kosmatost nije napustila – gotovo svaki ponosno fura “griva frizuru”.

  • Draga, ne pred ljudima

Kuje, prostakuše i primitivke svoje mužjake ogovaraju i ofiraju naglas, u širem društvu, koje se na kraju smeje njima, a ne tipovima. Bilo da je tema poslovni gaf tvog dragog, ispad usled pijanstva, loša materijalna situacija ili svađa sa roditeljima, ne iznosi svoje mišljenje javno. Zamisli minđušice sa početka teksta, složi neku kiselu facu i prezrivo se osmehni. Pravim kučkama je nemoguće pročitati misli – neka se pitaju da li se smeješ u sebi sagovornicima, svome dragom ili ti tema jednostavno ne prija.

  • Konkurencija

Ne pomišljaj, ni u ludilu da iznosiš referate o bivšim momcima, kakvi god bili (ako ima dosta loših detalja obiće ti se o glavu – sadašnji će se ponašati još gore, jer si mu stavila do znanja da trpiš neke stvari). Opet, ako ti je ex dragi ultra uspešan i poželjan, ne predstavljaj ga tako. Jedno nonšalantno “Ah, bila su to jako lepa vremena…” će uraditi svoje. Ne otkrivaj da li ste u kontaktu ili se sudarate kolima kada se sretnete, bitno je da zna da je neko uspešan i jak nekada bio jako dobar i pažljiv prema tebi. A možda bi bio ponovo.

Inače, izazivanje ljubomore naklonošću prema drugom muškarcu je jako ružno. Ali, ako pribegavaš tome, trebalo bi da znaš jednu veliku istinu: muškarci jednim delom, osim ljubomore, osećaju zadovoljstvo kada njihovu dragu želi neko afirmativnih kvaliteta (da ne kažem bolji od njega). Međutim, ako baš želiš da mu uništiš raspoloženje pokaži blago interesovanje za nekog ko je na bilo koji način ispod njega (intelektualno, finansijski, savršeno bi bili neko kome je nadređen). Seti se, ne osećaš ljubomoru zbog neke fantastične devojke, već zbog kamenjarke koja ti nije ni do kolena.

Kao što rekoh, ovo je nekoliko poteza, tj. situacija gde možeš ispasti prefinjena kučka. Ako nemaš prirodan osećaj, batali rabotu. Ako ti je izražen, takođe. Vreme kučki prolazi.


Sonja Martić je ekspert za profilisanje gradskih faca i vodič kroz ljudske klišee, flegmatična kučka sa ogromnim srcem, koja u sebi nosi neverovatan spoj patrijarhalnog i proevropskog.

Comments