Modne piste su odličan izvor inspiracije ne samo za biranje šik garderobe i cipela, nego i za kreiranje kućnog dekora. Imajući to u vidu, predstavljamo vam neke od fantastičnih modela za jesen 2013. godine. S obzirom da smo na korak do jeseni, garderoba iz jesenjih kolekcija raznih dizajnera poslužiće kao ideja za dizajniranje vašeg doma. Vodite se nekim od naših predloga i vaš dom će biti topao, udoban i šik.

Crni lak

Brend Prabal Gurung je, između ostalog, na jesenjoj reviji predstavio ovaj fantastičan crni kožni komplet. On predstavlja inspiraciju za crni lakiran pod. Ovakav pod izgleda veoma fino i otmeno, te tako ukoliko se budete vodili ovom idejom, sigurno nećete pogrešiti i uživaćete u novom izgledu vaših podova.

slika17.jpg7 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Crni lak

Leopard print

Haljina brenda Giambattista Valli sa leopard printom izgleda fantastično. Ona je inspiracija za ovaj prelep kauč sa istim printom. Animal printovi su veoma zanimljivi, ali i zahtevni. Kao u garderobi, tako i u kućnom dekoru morate da budete oprezni sa količinom ovog dezena. Kombinacija bele, zlatne i leopard printa, kao što je prikazano na fotografiji, izgleda odlično. Ukoliko preterate sa ovakvom šarom, izgled prostorije neće biti šik nego kič. Velika količina animal printa je opravdana samo za tematsko dekorisanje prostorija, npr. prostorije sa izgledom i elementima afričke džungle.

slika22.jpg2 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Leopard print

Toplina, udobnost i ušuškanost

Poznate glumice i modne kreatorke, bliznakinje Olsen (Mary-Kate, Ashley Olsen) vlasnice su i osnivači brenda The Row. One su u jesenjoj kolekciji predstavile veoma lep i udoban komplet kod kojeg dominira ovaj široki džemper. Iskoristite njihovu ideju za dizajniranje vašeg doma. Štrikani, ili pak karirani motivi sa elementima krzna, izgledaju savršeno za vaš topli dom.

slika32.jpg2 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Toplina, udobnost i ušuškanost

Ženstvena roze

Roze više nije boja rezervisana samo za proleće i leto, i to zahvaljujući brendu Carven. Iako velikih dimenzija, ovaj kaput ženstveno roze boje izgleda veoma lepo i predstavlja inspiraciju za dizajniranje sobe za devojčicu ili veoma nežnu i ženstvenu devojku. Boja kaputa je preneta na zidove i dvosed.

slika41.jpg1 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Ženstvena roze

Glamur pedesetih godina prošlog veka

Cvetni kaput sa potpisom Marco Zanini poslužio je kao inspiracija za dizajniranje zidova u stilu pedesetih godina. Interesantna je zeleno-bela kombinacija boja koja se nalazi na tapetama. Da biste dobili potpun izgled prostorije, ukombinujte dezen tapeta sa dezenom na ukrasnim jastučićima, kao i još nekim detaljima u prostoriji.

slika51.jpg1 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Glamur pedesetih godina prošlog veka

Prefinjenost i elegancija krzna

Zahvaljujući brendu Marc Jacobs, krzno se našlo na modnoj pisti i za jesenju kolekciju garderobe. Prelepo krzno inspiracija je za dizajniranje veoma udobnog i toplog doma. Krzno možete da iskoristite da njime presvučete ukrasne jastuke. Nežno prema vašoj koži, a istovremeno i raskošno, krzno može da vam služi kao pokrivač tokom hladnih i kišovitih jesenjih dana.

slika61.jpg1 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Prefinjenost i elegancija krzna

Čarolija crno-belih filmova

Film noir na francuskom jeziku doslovno znači “crni film”, ali i predstavlja stil holivudskih kriminalističkih crno-belih filmova iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka. Mijuča Prada (Miucci Prada), osnivač brenda Prada, za svoju jesenju kolekciju se vodila “Film noir” stilom. Ovaj fantastičan stil može da posluži i kao inspiracija za dizajniranje vašeg doma. Velika crno-bela fotografija je odličan izbor. Vodite se svim raskošnim detaljima poznatim iz starih holivudskih filmova: krznenim, plišanim, zlatnim, bež, maslinasto zelenim i ostalim detaljima.

slika71.jpg1 Kućni dekor inspirisan garderobom sa modne piste

Čarolija crno-belih filmova

Izvor fotografija:  thevivant.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments