WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bože, što vam je ona bila fina! Toliko neumereno fina da se to više jednačilo sa dosadom – dosadom koja je kod drugih izazivala podsmeh. Sva vam je nekako oduvek bila specijalna.

Ta ima samo jednu crnu mrlju u đačkoj knjižici, jednu jedinu četvorku koju je dobro preplakala. Učila je zbog petica, ne zbog sebe, učila je zbog pohvala koje slede, nagrada i šta ti ja znam. Samo to nikako nije bilo radi ličnog usavršavanja, zato valjda nikada nije ništa ni naučila, ponajmanje o životu.

Ta vam nikada sela nije na ‘ladan beton da ispije bombu piva. Kad je trebalo da se potegne iz flaše ona je birala radije čašu nekog finog izvikanog likera. Ako bi je kojim slučajem prevarili plastičnom čašom i nju bi držala k’o da je od stakla – pažljivo i fino. Podrazumeva se kako se nikada nije prepila, kamo li napila, ta se zaustavljala na pola čaše uz obavezno negodovanje – Ne razumem zašto ljudi piju.

Nijednom joj se nije desilo da ne opere zube pred spavanje. Posle šest naveče nikada nije jela. Aj’ što nije ona, nego što je večito popovala onima koji su u kasne sate ždrali. Da, za nju je kasni obrok bio nepotrebno ždranje.

Birala je finu garderobu, isključivo kod lokalne švercerke Rade, uvezenu iz Milana, Pariza, Londona i slično. Osim što se nikada nije isflekala, njoj nijedan jedini končić nije virio s pantalona.

Gledala je isključivo romantične filmove, kao da je jedino u njima sažeta istina. Na ostale se žanrove ponosito gadila. Za njen ukus sve je drugo bilo previše nasilno ili glupo.

Samo je ona znala šta valja, a šta ne. Znala je zahvaljujući serviranim pravilima koja je bez pitanja i provere gutala.

Pametnica. Šta ćete.

Psovala nije. Mada ste to već naslutili.

Kada je trebalo da nekome žustro i oštro uzvrati sve je to radila birajući najfinije reči uz nafiniji osmeh. I ko je takvu mogao ozbiljno da je shvati dok je kulturno slala sve u tri lepe, najlepše.

Ko bi rekao da je njoj čak i svaka dlaka na glavi doslovno na mestu bila Kud ćeš od tolike finoće?

Ko bi rekao da je njoj čak i svaka dlaka na glavi doslovno na mestu bila

A onda su nadošla prva velika iskustva. Ta njena prefinjenost ju je načinila previše naivnom da bi se uspešno snašla u bilo čemu što je život.

Ako me pitate gde je sada, nećete mi poverovati da već satima čisti po kući i pazi da joj ručak ne zagori.

Šest je sati naveče, a ona još nije stigla da jede.

Koliko je za nju sati, u stvari?

Toliko da psuje muža koji kasni, toliko da je flašu belog vina sama otvorila i da ga ne ispija iz fine kristalne čaše, toliko da je postala baka u 30. jer je i njenu kćer učila, ne znajući ništa o životu, da bude fina, veoma fina.

Pouka ove hiperbole?

Budite umereni čak i kada su vrline u pitanju. Sve je donekle zdravo dok je umereno.

Izvor fotografija: weheartit


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i kune se da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

Editors choice