Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Kuda idu bankarstvo i mediji? Saznajte na 8. Weekend Media Festivalu!

Kuda idu bankarstvo i mediji? Saznajte na 8. Weekend Media Festivalu!

Osmi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održaće će se ove godine od 24. do 27. septembra u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Kao i prethodnih godina, svi posetioci Weekend Media Festivala mogu očekivati bogat program s brojnim zanimljivim predavanjima, panelima i prezentacijama na temu digitala, medija i marketinga pa sve do ključnih poslovnih tema.

“Već osam godina zaredom ovaj trodnevni festival uspešno okuplja vrhunske stručnjake iz područja komunikacija i marketinga. U okruženju dinamičnih promena na tržištu dovodimo vizionare koji su okrenuti budućnosti i tako pridonosimo stvaranju novih trendova. Kroz sve ove godine Weekend je okupio brojne partnere, goste, kolege i prijatelje, iz medija, marketinga i PR-a i to ne samo iz cele regije, već i drugih zemalja Europe, pa i iz Amerike. Kako svake godine nastojimo ponuditi nešto novo, možemo najaviti brojna zanimljiva predavanja, provokativne panele, korisne radionice i prezentacije, ali i odličnu zabavu u opuštenoj atmosferi”, najavljuje direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

“Prošli smo kriznu sedmu godinu i nastavljamo još jači i bolji punom parom napred. Mi u Weekendu ne razmišljamo o krizi, već promene na tržištu gledamo kao prilike da učimo i dalje se razvijamo. Na stranim tržištima se puno toga zanimljivog događa, jer stalni napredak tehnologije stvara sasvim nove poslovne modele. Razvoj koncepta Internet of Things, prikupljanje i analiza sve veće količine podataka putem mreže pametnih senzora omogućuje bržu transformaciju proizvoda i usluga, što je posebno vidljivo u medijima i bankarstvu. Stoga ćemo i o tome puno govoriti na osmom Weekendu“, ističe Nikola Vrdoljak, direktor programa.

Programmatic je jedan od buzzworda godine. Svi pričaju o tome, a malo ih doista zna o čemu se radi. Iako je u Europi još uvek u začecima, u SAD-u postaje osnovni pristup zakupu medija. Sve što vas zanima o ovom procesu koji će zauvek promeniti način na koji kupujemo medijski prostor objasniće nam Caspar Schlickum, izvršni direktor tvrtke Xaxis EMEA!

Na Weekend dolazi i Mark Dek, digitalni stručnjak i konzultant specijaliziran za inovacije i provedbu inovativnih procesa, koji je radio za najveće nizozemske banke. Imaćete priliku na osmom Weekend Media Festivalu saznati njegove šokantne prognoze budućnosti bankarstva!

Tomo Ricov i Nikola Vrdoljak Kuda idu bankarstvo i mediji? Saznajte na 8. Weekend Media Festivalu!

SoMo Borac nagrada i BalCannes već tradicionalno dio Weekenda

Weekend i HURA nastavljaju i s BalCannes revijom najboljih reklamnih agencija iz šest zemalja regije, nezaobilaznim delom Weekenda za sve marketinške stručnjake. Prijave za ovogodišnje izdanje su otvorene i traju sve do 10. septembra. Protekle godine s rekordnim brojem prijava, BalCannes je najbolja prilika agencijama iz regije da se sa svojim najkvalitetnijim projektima prezentiraju oglašivačima, i prošire svoje poslovanje i izvan matične zemlje. BalCannes za to nudi platformu koju čine screening session svih prijavljenih radova u posebnoj BalCannes dvorani, uvrštavanje u BalCannes Yellow Pages regionalnu online bazu reklamnih agencija putem koje su radovi oglašivačima dostupni tokom cele godine i predstavljanje u specijalu časopisa Media Marketinga, koji će biti distribuiran oglašivačima i agencijama iz cele regije. Osim toga, 25 najboljih radova, prema izboru žirija sastavljenog od specijaliziranih novinara regije, biće prikazano u petominutnim prezentacijama u glavnoj dvorani u udarnom delu programa festivala. Za više informacija posetite www.balcannes.com.

Osmi Weekend po treći put će biti domaćin dodele SoMo Borac nagrada u organizaciji magazina planb.hr i agencija 404 te Jasno i Glasno. SoMo Borac je nagrada za one koji su u social ili mobile kategoriji napravili nešto čime se ponose i žele to podijeliti sa svima. Ove godine novost je da osim glavnog, velikog SoMo Borca kojim se nagrađuje najbolji u kategoriji i druga dva finalista osvajaju priznanja i to manje 3D printane SoMo Borce! Sveukupno, riječ je o čak 24 priznanja za digitalne marketinške radove. Svoje radove mogu prijaviti na sajtu, a oni koje odabere međunarodni žiri bit će predstavljeni na Weekend Media Festivalu. Takmičenje je otvoreno za radove agencija, kompanija ili pojedinaca nastale u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Sedmi Weekend Media Festival prošle je godine ugostio više od 4000 sudionika i posetitelja, među kojima je bilo oko 550 akreditiranih novinara, više od 120 predavača i panelista te više od 300 studenata iz cele regije. Prijave za ovogodišnji Weekend već su započele na sajtu.

Editors choice