Malo se jesmo opustili. Konačno! Toliko dana u karantinu i u svoja četiri zida stvarno je bilo previše. Međutim, ne treba još uvek da se opuštamo i iako su mere značajno ublažene treba i dalje da se čuvamo.

Nekome još uvek nije prijatno da izlazi, da se šeta, niti da posećuje razna mesta. I to je sasvim u redu. Zbog toga ti mi donosimo različite ideje za fotkanje, odnosno kako možeš da unaprediš svoj sadržaj na društvenim mrežama, ukoliko si se u prethodna dva meseca islikala u svim delovima svog stana i kuće! 

Iskoristi dvorište, biljke i sve prirodno što imaš

Pretpostavljamo da ukoliko imaš dvorište da si se već slikala, ali sada je proleće, sve je olistalo i još više ozelenelo, tako da iskoristi priliku. Ako imaš ruže u dvorištu to je još bolja prilika za idealnu fotografiju ili bilo koje drugo cveće. Ukoliko živiš u stanu, iznesi svoju najveću biljku i neke manje biljke na terasu i napravi pravi prirodni ambijent za slikanje. Ukoliko baš nemaš niti jednu biljku, onda svakako možeš kupiti kale ili neko drugo šareno cveće na pijaci, kojim ćeš ulepšati prostor, baš tu gde treba da nastane tvoja prelepa fotografija.

Prekrivanje praznog zida stranicama iz novina 

Napravi pravi photowall, jedinstven i originalan. Pronađi stare novine, ukoliko ih nemaš onda ih kupi, nekoliko primera, a onda kada ih malo prelistaš polepi ih po zidu. Mada većina nas negde u zapećku čuva te neke stare novine, koje nam više ne znače. Upravo sada te novine mogu da ti posluže za idelnu pozadinu. I niko neće znati da se sve to nalazi upravo u tvom domu. 

Interesatne pozadine – zavesa za tuš kabinu? 

Bez bilo kakvog photoshopa možeš da napraviš idealnu pozadinu. Naime, nemamo svi u kući uslove za profesionalno fotografisanje i zanimljive pozadine kakve viđamo na profilima poznatih influnserki. Međutim, znaš li da ti može pomoći samo jedna zavesa za wc. I to kakva zavesa. Te zavese nisu skupe, a možda baš jednu imaš u svom tolaetu. Namesti dobro svetlo, odnosno okreni se ka prozoru ili veštačkom osvetljenju i bum. Eto ga selfie kakav će razbiti monotoniju na tvom profilu.

Bela posteljina 

Na kraju krajeva ne moraš mnogo da se mučiš. To može biti jednostavna pozadina napravljena od bele posteljine. Uzmi beli čaršav i okači ga između dve tačke, ispeglaj ga prethodno koliko god možeš. Ovaj čaršav možeš bilo gde okačiti i uvek gledaj da ti bude dobro svetlo bude dobro. Našminkaj se lepo, obuci nešto što će biti opozit beloj pozaditi i eto je fotografija, skoro pa profi. I ove fotografije nas toliko asociraju na leto i tople dane.

Mlečna kupka 

Užitak je kompletan. Pored toga što ćete uživati u ovoj kupki i opustiti se maksimalno, imaćete i savršenu fotografiju. Naravno dodaj malo okolne dekoracije i cveća. Ovde će ti asistent dobro doći, jer je zaista potrebno slikati tako, a da se naravno ništa ne providi! 

Tvoj novi hobi 

Zapamti, na feed-u ne moraš šerovati samo sopstvene slike. Napravi feed tako da tvoji pratioci uživaju i u nekim drugim zanimljivostima. Ukoliko si započela neki hobi, to bi trebalo da podeliš sa svojim pratiocima. Na primer, ukoliko si krenula da kuvaš ili da šiješ nešto, da radiš dekupaž ili praviš nešto drugo. Sve je dozvoljeno i sve je naravno dobrodošlo.

Comments