U deceniji koju smo zadovoljno ispratili smenjivali su se brojni modni trendovi, očekivani, ali i neočekivani. Modna industrija već dugo funkcioniše na isti način, stavljajući određene trendove u sam epicentar, a druge ostavljajući u drugom planu dok ne dočekaju svoje veliko otkrovenje. Međutim, modna industrija dobija sasvim novi oblik sa nastankom i ekspanzijom internet kupovine. Naša izloženost i modna osvešćenost drastično je porasla upravo zbog internet prodaje. Usled toga porasla i naša želja za šopingom, jer nam je sve što želimo dostupno na par klikova, razvrstano po kategorijama i u našim garderoberima se pojavi rekordnom brzinom. Teško je uopšte zamisliti period kada smo išli u prodavnici samo radi razonode. Danas je kupovina ciljana i namerna stvar.

Svačija modna osvešćenost je porasla, što najlakše možemo primetiti na ulicama. Količina odeće i aksesoara koja nam je dostupna, omogućava nam da svoj lični stil projektujemo i da budemo inspirisani raznim modnim znalcima iz internet sveta. Društvene mreže postale su nepresušan izvor modne inspiracije – kada influenseri budu viđeni kako nose određen kultni komad, dolazi do postavljanja određenih vladajućih trendova  sezone.

Kolekcije za sezonu Spring/Summer 2020 više su se koncentrisale na ključne stavke na tvojoj listi kupovine nego na veće trendove, a novo saznanje je da određeni odevni komad ili aksesoar, odnosno jedna stvar, može biti vodeći trend sezone. Godina 2019. biće upamćena kao godina koja je pokrenula mnoge uspehe u rasprodaji i godina u kojoj je stvorena formula za kreiranje najprodovanijih modnih predmeta.

Poznate haljine na tufne, Bottega clutch torbe i smaragdno zelena samo su jedni od trendova prošle godine, koje ćemo obožavati i ove.

Sandale sa kaišićima

Leto su definitivno obeležile strappy sandale. Tokom 2019. godine vratili su se mnogi trendovi iz proteklih decenija, a jedan od njih su i ove sandale. Jednostavne u dizajnu i praktične, slagale su se i slagaće se uz sve.

Bottega Clutch torbe

Jedan od najvećih uspeha bile su Bottega clutch torbe. Ova luksuzna torba postala je glavni modni detalj svih stilizovanih žena iz svakog modnog centra. Ova torba bila je najmoderniji, najnošeniji i najslikaniji modni detalj u poslednjih par meseci.

Haljine sa tufnama

Osim što je ova haljina viđena na mnogim modnim Instagram profilima, sigurno je da si je videla i u svojoj neposrednoj blizini. Ova duga, oversized haljina sa dugim rukavima omiljen je komad zvog svoje udobnosti (novog najdražeg trenda svih žena), univerzalnosti i jer savršeno stoji svakoj građi i obliku tela. Mnogi poznati dizajneri uvideli su popularnost ove haljine i iskoristili je u svojim kreacijama.

Comments