Muzika | Bursaćeva @ Blow Up Barka

bbbbbbbb Kulturna Injekcija: Beogradske priče

13. septembar u 23h
Blow Up Barka

Ako ste raspoloženi za ludo veče ispunjeno dobrom muzikom, pravac Blow Up Barka gde i ovog utorka uveče pušta Vanja Bursać! Blow Up Barka nalazi se sa novobeogradske strane u pravcu Muzeja savremene umetnosti, preko puta restorana “Ušće”, a posle brodića “Joker”.

____________________

Knjiga | Ivo Andrić – “Beogradske priče” (Laguna)

114845 kuandric f Kulturna Injekcija: Beogradske priče

Nad Beogradom sunce sja kao da nikad neće zaći. Ali kad stane da zalazi, u ove jesenje dane, gasi se kao žeravka u vodi. Izgleda mi kao da ne zalazi sunce samo, nego i zemlja s njim. Potone zajedno sa suncem i modra gorska kosa u daljini, a zatim počne da se gubi i sremska ravnica, da se savija kao naslikano platno.

Ivo Andrić

Izdavačka kuća Laguna objavila je šest zbirki tematski raspoređenih Andrićevih pripovedaka. Toj kolekciji pripadaju “Priče o osobenjacima i malim ljudima”, “Beogradske priče”, “Sarajevske priče”, “Priče o moru”, “Turske priče” i “Priče o selu”.

Ova izdavačka kuća ediciju je radila u saradnji sa Zadužbinom Ive Andrića iz Beograda.

____________________

Izložba | Miša Čolović – “Paysage retrouvé” (“Ponovo pronađen predeo”)

321919 10150277467976481 68870616480 8271617 8320057 o Kulturna Injekcija: Beogradske priče

Od 29. avgusta do 22. oktobra 2011.
Francuski institut u Beogradu

Miša Čolović je srpski slikar rođen 1944. godine u Kragujevcu. U Beogradu je završio Akademiju 1969. godine, u klasi profesora Zorana Petrovića. Do danas je imao više od 30 samostalnih izložbi, a izlagao je u Parizu, Stokholmu, Londonu, Montrealu, Njujorku, Torontu…

Na slikama izloženim u Institutu predstavljeni su predivni pejzaži Francuske, Tunisa, Kine i, naravno, Srbije.

____________________

Film | “Miris kiše na Balkanu” po romanu Gordane Kuić

miris kise na balkanu image 1 Kulturna Injekcija: Beogradske priče

Premijera: 14. septembar
Sava centar

Novi film reditelja i producenta Ljubiše Samardžića stiže na bioskopska platna. Glavne uloge igraju Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Kalina Kovačević, Mirka Vasiljević, Tamara Dragičević, Milan Vasić, Goran Navojac, Aleksandra Bibić, Siniša Ubović, Marija Vicković i drugi.

Priča, smeštena u period od 1914. do 1918. godine, prati porodicu Salom, koja se u ratovima osula i raspala, a osim priče o jednoj porodici provlači se i priča o neizostavnoj ljubavi.

Ako ste uživali u romanu Gordane Kuić ili u istoimenoj seriji koju je takođe režirao Samardžić, preporučujemo da pogledate i ovaj film, koji je već dobio nekoliko nagrada – dobio je Nagradu publike nakon premijernog prikazivanja u Sopotu, na festivalu u Portugaliji dobio je “gran pri” festivala sa jednim španskim filmom, a u oktobru gostuje na festivalima u Bostonu i Tokiju, dok će se u novembru prikazivati u Kaljariju i Sofiji.

____________________

Izložba | “Dinosaurusi u Beogradu”

dinosaurusi 1314710867 420x0 Kulturna Injekcija: Beogradske priče

Od 3. septembra do 1. novembra
Plato kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu

Dinosaurusi osvajaju Beograd! Na površini od čak 16,000 kvadrata izloženi su eksponati, njih čak 52, od kojih je svaki rekonstrukcija određene vrste dinosaurusa koji su nekada davno živeli na našoj planeti. Svi eksponati predstavljaju dinosauruse u prirodnoj veličini, a pored svakog se nalazi tabla na kojoj možete saznati nešto više o toj određenoj vrsti.

Za vreme izložbe biće organizovane mnoge radionice, a najmlađima je namenjen poseban peščani prostor na kome će moći da, bar na jedan dan, budu arheolozi.

Cena ulaznice: 400 RSD za odrasle, 350 RSD za decu do 15 godina.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana KneževićUroš Pajović

Comments