Predlozi za ljubitelje umetnosti, od 14. do 27. maja, za svakoga se može naći ponešto, jer u Beogradu nikada nije dosadno, a ni tesno.

“Muzičke konstrukcije” Siniše Žikića

Neobične muzičke konstrukcije koje sadrže elemente žičanih instrumenata. Baza konstrukcije leži u kaligrafskim vrednostima i funkcionalnosti slova Azbuke. Izložbu možete posetiti od 14. maja do 27. maja u Galeriji ULUS. Gde će se javnosti premijerno predstaviti radovi Siniše Žikića na temu “Muzičke konstrukcije” iz ciklusa “Muzičari i muzički instrumenti”.

Drama “Džo” u bioskopima od 15. maja

Filmska adaptacija romana Lerija Brauna “Džo”. Dramu je snimio Dejvid Gordon Grin sa Nikolasom Kejdžom, Tajem Šeridanom i Ronijem Džinom Blevinsom u glavnim ulogama. Neobična priča o bivšem robijašu, naizgled nepopravljivim profilom, ali kada upozna dečaka Garija, videćete i sami šta se dešava?Pogledajte neverovatnu priču, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

“Kavez”, neobičan poziv na izložbu fotografija Bogdana Vojinovića

Kavez Kulturna injekcija: Dešavanja koja treba posetiti, bez ustručavanja

Saznajte sve o izložbi, koja će se održati 15. maja u 20h, na Fakultetu likovnih umetnosti.

Izložba predstavlja seriju digitalnih fotografija koju ćete imati prilike da vidite, jeste podeljena u nekoliko međusobno povezanih celina. U glavnom delu opusa mogu se videti sintetički pejzaži, deponije i predeli sa drvećem. Radovi predstavljaju sprovođenje distopijske vizije sveta, prožete nihilizmom i temom otuđenosti.

Alex Anđelković 

Comments