Želite još dobrih predloga knjiga i filmova koje ne smete zaobići? Ovde možete videti šta ste propustili.

Event | Martovska “Moda za poneti”
KC GRAD, Braće Krsmanović 4
9, 10. i 11. mart

Konačno, nakon zimske pauze, KC Grad pokreće novu sezonu neverovatnih modnih događaja – Martovska “Moda za poneti” je vesnik proleća sa stilom, a ovog vikenda u Gradu očekujemo nove odlične kreacije naših dizajnera.

Film | “Dž. Edgar” (J. Edgar)
režija: Klint Istvud (Clint Eastwood)
uloge: Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio), Naomi Vots (Naomi Watts), Armi Hamer (Armie Hammer)
u bioskopima

Film se bavi istraživanjem javnog i privatnog života jedne od najmoćnijih, najkontroverznijih i najmisterioznijih ličnosti dvadesetog veka. Kao lice koje sprovodi zakon u Americi skoro pedeset godina, Dž. Edgar Huver (J. Edgar Hoover) je izazivao strah i divljenje, grdnju i poštovanje. Ali, iza zatvorenih vrata, čuvao je tajne koje bi uništile sliku o njemu, njegovu karijeru i njegov život.

430229 267378463336561 100001932294369 615880 339411827 n Kulturna injekcija: DiCaprio, moda i uživanje

Nezaboravne žurke kao zagrevanje za EXIT

Muzika | Neon Nacht: Elektrana presents Don’t Make New People
KC GRAD, Braće Krsmanović 4
9. mart u 23h
cena ulaznice 250 RSD 

Bilo da odlučite da prisustvujete otvaranju “Mode za poneti” ili ne, ovog petka uveče budite u KC Grad-u!

Prva u nizu žurki kao najava za predstojeći EXIT festival, predstavljaće veče posvećeno roland 808-ici i tape artu. U to ime, dolaze nam umetnici iz Ljubljane, tri momka od velikog značaja za Don’t Make New People, organizaciju koja već dve godine unazad organizuje muzičko-umetničke performanse u klubovima Ljubljane. Veče će se bazirati na old school roland 808 ritmu provučenom kroz Detrit Tehno, Chichago House, Garage i Elektro. A od domaćina tu su Neomodern i Caligari.

Um Rio Chamado Tempo Uma Casa Chamada Terra Mia Couto Kulturna injekcija: DiCaprio, moda i uživanje

Čitajući ovu knjigu osećaćete se kao na "nekoj drugoj obali sveta"

Knjiga | “Reka zvana vreme, kuća zvana zemlja” (Um Rio Chamado Tempo, uma Casa Chamada Terra)
autor: Mija Koto (Mia Couto)
srpsko izdanje: Geopoetika
cena 896 RSD

Antonio Emilio Leite Koto (António Emílio Leite Couto), koji se još od detinjstva potpisuje imenom Mija Koto, rođen je u Mozambiku, u jednom malom gradu gde, prema piščevom svedočenju, kolonijalna racionalnost nije uspela da stvori uporište i gde su se evropski kvartovi, naseljeni belcima, graničili i preplitali s crnačkim naseljima. Kao potomak Evropljana, belac čiji je maternji jezik portugalski, Mija Koto je proveo detinjstvo “sa jednom nogom u kući”, a drugom u magičnom svetu crnačkih predgrađa u kojima je, posredstvom usmenih predanja, usvajao urođeničku kulturu. Prevazilaženje konflikta između te dve kulture predstavlja osnovnu preokupaciju ovog pisca. Svet njegove proze omeđen je granicama njegovog zavičaja, a priče koje nam pripoveda gotovo uvek su podstaknute nekim istinitim događajem koji mu je neko ispričao, ali tako “kao da se sve to dogodilo na nekoj drugoj obali sveta”.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević
 & Uroš Pajović

Comments