capoeira3 Kulturna injekcija: Kulturom protiv ledenog doba

Capoeira i Kung fu su dve borilačke veštine koje su ostavile dubok trag u popularnoj kulturi

Lifestyle | Gradske rekreacije: Capoeira i Kung fu
četvrtak, 16. februar; 20h
KC GRAD, Braće Krsmanović 4
ulaz slobodan

Gradske rekreacije vam predstavljaju dve borilačke veštine koje su ostavile dubok trag u popularnoj kulturi. Capoeira je afro-brazilska umetnička forma koja kombinuje elemente borilačke veštine, muzike, plesa i igre, a napada šutevima, obaranjima, kolenima, laktovima i udarcima glavom. Capoeira takođe koristi akrobacije i atletske pokrete za manevar oko partnera, a muzika je njen sastavni deo.

U svakom prirodnom pokretu ljudskog tela leži kung fu, koji je prvenstveno stanje svesti. Borba nije samo u oružju i tehnici, već i u razumevanju i svesnoj toleranciji. Treba biti jak i izdržljiv borac u savlađivanju unutrašnjih disciplina kung fua, koje su razumevanje i saosećanje. Možete biti tigar, zmaj, ždral, bogomoljka… ali biti čovek, dobar čovek, to je kung fu. Stil je nebitan, bitan je umetnik.

U četvrtak u KC GRAD imate priliku da uživate u prezentaciji i demonstraciji ovih veština.

427564 10150646941613383 353835603382 11084108 749066598 n Kulturna injekcija: Kulturom protiv ledenog doba

Na ovoj izložbi biće predstavljeni radovi nastali u periodu od 2000. do 2011. godine (Fotografija: Aleksandrija Ajduković)

Izložba | Šta se krije iza ŠLIC-a?
Izložba strip radionice ŠLIC
traje do 25. februara
Dom kulture Studentski grad

Strip radionicu ŠLIC čine autori koji se bave alternativnim stripom od 2000. godine. ŠLIC radionica praktikuje otvoren, javni i interaktivni rad čiji je cilj da podstakne mlade u bavljenju alternativnim umetnostima, objavljujući izdanja među kojima je najznačajniji strip časopis “Šlic”, autorski i kolektivni strip-fanzini, kao i tematska izdanja.

Na izložbi će biti predstavljeni i stripovi i filmovi različitih autora i autorki iz Srbije i inostranstva objavljenih u “Šlic”-u u periodu od 2000. do 2011. godine.

Ice Age Kulturna injekcija: Kulturom protiv ledenog doba

Smehom protiv hladnoće

Film | “Ledeno doba” (Ice Age)
Žanr: komedija
Režija: Karlos Saldanja (Carlos Saldanha), Kris Vedž (Chris Wedge)
Scenario: Majkl Berg (Michael Berg), Majkl Vilson (Michael Wilson), Piter Akerman (Peter Ackerman)

Sid, Manfred i Dijego, lenjivac, mamut i smilodon, sreću se pre nekih 20,000 godina. Iako potpuno različiti i naizgled nespojivi, oni će ubrzo postati prijatelji i zajedno izbeći mnoge opasnosti koje je donela ta velika migracija životinja.

I dok nam se čini da je i nas pogodilo ledeno doba, ako vas neizdrživo niske temperature teraju da ostanete kod kuće, ova komedija puna duhovitih opaski i komičnih situacija pravi je izbor za jedno nedeljno popodne.

ivo andric Kulturna injekcija: Kulturom protiv ledenog doba

"Priče o moru" je jedna od šest zbirki pripovedaka Ive Andriće koje je izdala Laguna

Knjiga“Priče o moru”
Autor: Ivo Andrić
Laguna, 2011.
cena: 490 RSD

“Izvedite čoveka iz balkanskih planina na more, i vi ste otvorili jedan opojan praznik sa radosnim svitanjem i neizvesnim sutonom. Želja za morem izgleda da se sakupljala i rasla kroz pokolenja, i njeno ostvarenje u jednoj, našoj, ličnosti žestoko je kao eksplozija. Izlazak jednog plemena na more, to je početak njegove prave istorije, njegov ulazak u carstvo većih izgleda i boljih mogućnosti. Taj odlučni čas u istoriji vrste ponavlja se svaki put u istoriji pojedinca pri prvom dodiru sa morem, samo u drugom obliku i manjem obimu.”

Ivo Andrić


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević
Uroš Pajović

Comments