#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

JDP nije smrt biciklo grupna fotografija 2 Kulturna Injekcija: Nije smrt bicikloNije smrt biciklo, da ti ga ukradu, da ne znaš da voziš i da sa njega padneš. Ili da ti neko dâ na poklon. Neće ti smrt ništa. To ti je za čas.
Jugoslovensko dramsko pozorište
21. i 23. jun u 20h

U novoj drami Biljane Srbljanović, “Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)” srećemo za nju karakteristične likove, koje već poznajemo: izopačena i presita deca, nedorasli sredovečni slabići, njihove vršnjakinje zarobljene u začarane krugove svojih neostvarenih brakova, starci koji za sebe grabe budućnost koju neće dočekati i njihova deca, zatočena u odnosima iz prošlosti koje ne mogu da preovladaju, samozaljubljeni, ambiciozni političari, majke i očevi koji su spremni da i u svojoj kući hodaju po leševima.
I, kao što to već u njenim komadima često biva, sudbine ovih ljudi i mali porodični paklovi u koje su sebe zarobili – samo naizgled nepovezani i odvojeni jedni od drugih – ukrštaju se i prepliću u toku radnje, stvarajući na taj način jednu cinično iskošenu, nemilosrdno izoštrenu i baš zato uznemiravajuće istinitu sliku društva u kome živimo.

Premijera i prva repriza predstave odigrane su 17. i 18. juna, a preostale dve reprize u ovoj sezoni će publika moći da vidi na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” 21. i 23. juna.

BogdanBogdanovic Kulturna Injekcija: Nije smrt bicikloZatvaranje izložbe “Bogdan Bogdanović – Ukleti neimar”
19. jun od 12h
Konak kneginje Ljubice, Kneza Sime Markovića 8

Muzej grada Beograda je, u saradnji sa Centrom za arhitekturu iz Beča (Architekturzentrum Wien) i Arhitektonskim fakultetom iz Beograda, pripremio izložbu o Bogdanu Bogdanoviću pod nazivom “Ukleti neimar”, autora Ivana Ristića. Izložba prikazuje opus graditelja i mislioca Bogdana Bogdanovića, jedne od najoriginalnijih pojava u domenu memorijalne arhitekture na tlu bivše Jugoslavije.

Izložba je bila otvorena od 13. maja u Konaku kneginje Ljubice, u okviru 6. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), a povodom zatvaranja izložbe, danas, 19. juna, biće izloženi i radovi-proizvodi kreativnih radionica sa učesnicima različitih uzrasta: “Spomenik životu: omaž duhovitosti prisutnoj u pristupu Bogdana Bogdanovića” (uzrast od 8 do 10 godina), “Ukleti neimar: kreativna radionica za maturante”, “Kapija: motiv kapije u onostrano u delima Bogdana Bogdanovića” i “Post Factum: ispitivanje daljeg razvoja spomenika Bogdana Bogdanovića” (studenti Arhitektonskog fakulteta).

Radionice su vodili arhitekte Biljana i Bratislav Branković (studio PROCES).

nezaustavljiv Kulturna Injekcija: Nije smrt bicikloDVD: “Nezaustavljiv” (Unstoppable, 2010)
Režija: Toni Skot (Tony Scott)
Scenario: Mark Bombak (Mark Bomback)
Uloge: Denzel Vošington (Denzel Washington), Kris Pajn (Chris Pine), Rozario Doson (Rosario Dawson)

Dobro se držite jer ćete doživeti najuzbudljiviju vožnju u životu kada se oskarovac Denzel Vošington i Kris Pajn (Zvezdane staze) udruže u uzbudljivom akcionom trileru! Voz koji prevozi opasne, toksične hemikalije, bez kontrole juri ka gradu i samo dva čoveka mogu da ga zaustave: mašnovođa veteran (Vošington) i mladi kondukter (Pajn). Hiljade života je pod znakom pitanja dok ovi obični heroji pokušavaju da stignu milion tona pomahnitalog čelika i spreče katastrofu epskih razmera. U režiji vizionara Tonija Skota ova priča inspirisana stvarnim događajima donosi uzbuđenje i napetost koji su nemilosrdni i neobuzdani…

603 0 Kulturna Injekcija: Nije smrt biciklo“Deveti život Luja Draksa” (The Ninth Life of Louis Drax)
Liz Džensen (Liz Jensen)

U ovom, pomalo emotivno zapletenom i šokantnom psihološkom trileru bez i jedne scene “pucnjave i jurnjave”, autorka se čitaocu obraća koristeći glasove dva lika: samog Luja, inteligentnog i sarkastičnog devetogodišnjaka sklonog problematičnom ponašanju i doktora Paskala Današea koji pokušava da Luja probudi iz kome. Priču nose četiri osnovna “težišta”: pronicljivo dete, tajanstveni ubica, mračna tajna jedne porodice i neispitanost ljudskog uma. Knjiga koja ostavlja bez daha, ali se i čita u jednom dahu, uz svoju fantastičnu fabulu i autorkin jedinstven stil, kao i pozitivne kritike najuticajnijih savremenih kritičara, zaslužuje da bude svrstana u sâm vrh moderne književnosti.

coffs cinema 2 Kulturna Injekcija: Nije smrt bicikloLetnji bioskop na Adi
od 26. juna, svakim danom u 21h i 23h

Naš prvi bioskop na otvorenom počinje sa radom ove nedelje! Bioskop je podeljen u dve zone, ukupnog kapaciteta 200 mesta. Prva zona namenjena je najmlađoj publici, koja će moći da uživa u filmovima sedeći u lazybag-ovima, dok su za stariju publiku, u drugoj zoni, obezbeđene udobne ležaljke.

Svakoga dana, sedam dana nedeljno, održavaće se projekcije u terminima od 21h i 23h. Cena bioskopske ulaznice će biti 240 dinara. Distributerska kuća TUCK, u saradnji sa svojim partnerima, obezbediće filmove svih žanrova, namenjene svim uzrastima. Tokom dana bioskop postaje zona zabave, gde posetioci mogu igrati stoni fudbal, Sony Play Station 3 ili koristiti internet.

Letnji bioskop na Adi počinje projekcijom filma “Obred” (The Rite) u 21 čas.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević & Uroš Pajović

Editors choice