Festival | 10. Festival italijanskog savremenog filma
od 24. do 27. novembra
Jugoslovenska kinoteka

626492862 Kulturna injekcija: Nova godina... u Njujorku

Scena iz filma "Il Gioiellino" (2011)

Ovaj festival rezultat je saradnje između Italijanskog instituta za kulturu i IFKK (Italijanske federacije kino klubova). Ulaznice koštaju 100 dinara, a svi filmovi imaju titl na srpski jezik.

nedelja, 27.11.
18.00h, “La doppia ora”
(2009)

Sonia je iz Ljubljane i radi kao sobarica. Gvido je bivši policajac i radi kao čuvar u jednoj vili. Sreću se u agenciji za sklapanje poznanstava gde je on stalni posetilac, a njoj je prvi put, i to se primećuje. Privlačnost je instinktivna uz malo reči. Ubrzo počinju da upoznaju jedno drugo i da otkrivaju svoje rane. Samo što se nisu zaljubili jedno u drugo…

20.30h, “Senza arte né parte” (2011)

Salento. U vazduhu se oseća kriza. Renomirana fabrika testenina Tamaro zatvara staru fabriku sa idejom da ubrzo otvori novu, potpuno mehanizovanu. Svi radnici zaduženi za skladištenje ostaju bez posla. Upravo tih dana Tamarova supruga nasleđuje kolekciju savremene umetnosti koju privremeno smeštaju u staru fabriku. Nezaposlenim radnicima ponude kao privremeni posao na crno, da čuvaju magacin u kome su smeštena dela.

Izložba | Izložba LEGO kreacija
26. i 27. novembra
Centar za kulturu i sport “Šumice”
cena ulaznice: 100 RSD

550x300px nation03 Kulturna injekcija: Nova godina... u Njujorku

Kreativnost ne zna za granice!

Kompanija LEGO svake godine proizvede čak 19 milijardi kockica! Na ovogodišnjoj, trećoj izložbi kluba ljubitelja LEGO kockica “Skockani” možete videti čitave gradove, parkove i čak bitke napravljene upravo od ovih kockica. Članovi kluba “Skockani” pripremili su i takmičenje za najmlađe posetioce festivala.

Film |Nova godina u Njujorku” (“New Year’s Eve”)
od 8. decembra
Režija: Geri Maršal (Gery Marshall)
Uloge: Hali Beri (Halle Berry), Džesika Bil (Jessica Biel), Robert Deniro, Džon Bon Džovi (Jon Bon Jovi), Ešton Kučer (Ashton Kutcher), Ketrin Hajgl (Katherine Heigl), Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Sofija Vergara (Sofia Vergara), Džoš Duhamel (Josh Duhamel), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Hilari Svonk (Hillary Swank)

newyearseveheader2 Kulturna injekcija: Nova godina... u Njujorku

Ovo je, na neki način, nastavak filma "Dan zaljubljenih"

Od tvoraca filma “Dan zaljubljenih” (“Valentine’s Day”) stiže nam još jedan film krcat poznatim ličnostima čija je centralna tema praznik. Radnja filma prati nekoliko isprepletanih priča u najblistavijoj noći u godini, a ovo je film koji slavi ljubav, nadu, praštanje, drugu šansu i novi početak.

Muzika | It’s a B.Traits Thing!
3. decembar od 23h
KC Grad
cena ulaznice 300 RSD pre ponoći; 450 RSD posle ponoći

Btraits 046 222 Kulturna injekcija: Nova godina... u Njujorku

Di-džej B.Traits nastupa u KC GRAD 3. decembra

Prvi ženski di-džej iz Vankuvera, B.Traits, nastupiće ove nedelje u KC GRAD, uz podršku domaćih di-džejeva: Djashttown Queen, Necone, Rasheed MC. Svi koji su imali priliku da prisustvuju nastupima ove mlade devojke tvrde da način na koji se ona bavi muzikom izaziva hipnotičko stanje i da je neverovatna u spajanju različitih žanrova. Budite i vi među onima koji su je čuli uživo!


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana Knežević
Uroš Pajović

Comments