Dragi Novosađani, i za vas smo pripremili nešto lepo. U gradu postoji mnogo dešavanja za koje možda niste znali, a vreme je da vas informišemo. Ove nedelje nikako ne smete propustiti:

Noć muzeja, subota 17. maj

Ove godine, šesti put po redu, Noć muzeja organizuje se na 45 lokacija u Novom Sadu: Banovina, Dunavski park, pešačka zona, Ulica Zlatne grede, Liman i Petrovaradinska tvrđava. Uz kupljenu ulaznicu dobijate i katalog koji predstavlja svojevrstan vodič kroz novosadsku Noć muzeja. Iskoristite mogućnost da samo u jednoj noći posetite mnoge izložbe koje inače ne biste mogli videti ili ne stižete od pretrpanog rasporeda i ne propustite odličan provod.

noc muzeja novi sad Kulturna injekcija NS: Ne propustite ove nedelje

Film “Loše komšije”

U “Arena Cineplex”-u trenutno se prikazuje film “Loše komšije”, koji će vas nasmejati do suza. Glavne uloge tumače Set Rogen, Zak Efron i Rouz Birn. Ovo je urnebesna komedija o mladom bračnom paru sa tek rođenom bebom koji je primoran da živi pored kuće bratstva. Kako će mirna bračna luka izdržati uz stalne žurke tik do vrata, otkrijte sami već ovog vikenda.

Izložba “Živeo život”, otvorena od 8. maja do 8. jula

Izložba koja prikazuje život običnog čoveka koji je živeo na našim prostorima u periodu od 1950. do 1990. konačno je stigla i u naš grad. U Muzeju grada Novog Sada, na Petrovaradinskoj tvrđavi, svakoga dana u toku naredna dva meseca možete uživati u ovoj multimedijalnoj izložbi. Ova postavka omogućuje posetiocima da svim čulima dožive ondašnje vreme: da se podsete nekih davno zaboravljenih mirisa, da sede u autu iz tog vremena ili da pogledaju čuvene stare emisije i filmove. Preporučujemo vam da obavezno posetite ovaj svojevrsni vremeplov kroz svet mode, filma, sporta i svakodnevnog života. Sigurni smo da ćete uživati!

ziveo zivot ns Kulturna injekcija NS: Ne propustite ove nedelje

Jelena Grujin 

Comments