Slash u Beogradskoj areni

Slika18 233x300 Kulturna injekcija: Slash i Egipat u Beogradu!Nakon Karlosa Santane (Carlos Santana), beogradska publika će 31. jula imati priliku čuje još jednog virtuoza na gitari. Poznatiji kao Sleš (Slash), Saul Hudson, rođen 23. jula 1965, već godinama oduševljava planetu svojim talentom. Boravak u grupi Guns N’ Roses doneo mu je status legende, ali njegov rad se nastavlja i nakon odlaska iz iste devedesetih godina. Jedno vreme je svirao u grupi Velvet Revolver, a 2010. je izdao prvi solo album i uspeo da na njemu okupi sijaset velikih imena, kao što su Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne), Igi Pop (Iggy Pop), Kid Rok (Kid Rock), Fergi (Fergie) i Majls Kenedi (Miles Kennedy).

Njegov nastup u Beogradu deo je svetske turneje povodom promocije pomenutog albuma, a za vokalni deo će biti zadužen upravo jedan od saradnika – Majls Kenedi, frontmen benda Alter Bridge.

Za predgrupu je odabran punk-rock sastav Tea Break, koji će svojim žestokim zvukom pripremiti publiku za Slešov dolazak.

Ulaznice možete kupiti u Beogradskoj areni, Kulturnom centru Beograda, Eventimu, šoping centru “Ušće”, knjižari Delfi (SKC), Domu sindikata, Gigstix i na ovom sajtu, po ceni od 2,700 RSD, 3,000 RSD i 3,500 RSD.

DVD: “Wall Street: Novac nikad ne spava” (“Wall Street: Money Never Sleeps”, 2010)

Slika 17 283x300 Kulturna injekcija: Slash i Egipat u Beogradu!Režija: Oliver Stoun (Oliver Stone)

Scenario: Alan Loeb (Allan Loeb), Stiven Šif (Steven Schiff)

Uloge: Majkl Daglas (Michael Douglas), Šaja LeBaf (Shia LaBeouf), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Džoš Brolin (Josh Brolin), Čarli Šin (Charlie Sheen)

Nakon boravka u zatvoru od skoro osam godina, u oktobru 2001. godine, Gordon Geko, koga glumi Majkl Daglas, nađe se na slobodi, gledajući svet kojim je nekada komandovao. U nadi da će popraviti svoj odnos sa ćerkom Vini (Keri Maligan), Geko iznudi savezništvo sa njenim verenikom Džejkom (Šaja LeBuf). Ali Vini i Džejk će na teži način saznati da je Geko još uvek veliki manipulator koji se neće zaustaviti ni pred čim u ostvarivanju svojih ciljeva.

Premijera ovog filma bila je 2010. godine na Kanskom festivalu.

Ju Hua, “Živeti”

140 300x300 Kulturna injekcija: Slash i Egipat u Beogradu!

Ju Hua (Yú Huá, 余华) je kineski pisac rođen 1960. godine u glavnom gradu pokrajine Džeđang, gradu Hangdžou. Pisanjem se bavi od 1983. godine, kada je odustao od stomatologije jer mu se nije dopalo da po ceo dan gleda ljudima u usta. Odrastao je za vreme Kulturne revolucije (1966-1976) i to iskustvo obeležilo je većinu njegovih romana i eseja. Ju Hua je do sada napisao četiri romana, šest zbirki priča i tri zbirke eseja. Njegovi najvažniji romani su “Živeti” i “Hronika trgovca krvlju”.

“Živeti” (1992) je roman koji je hongkonški “Azijski nedeljnik” proglasio jednim od 100 najboljih kineskih romana prošlog veka. U njegovoj osnovi nalazi se priča o običnom Kinezu – običnom čoveku – i njegovoj borbi sa životom. Ova priča nam daje uvid u način razmišljanja jednog kineskog čoveka, ali i u značajne istorijske događaje i zbivanja u Kini prošlog veka, kao što su pomenuta Kulturna revolucija, građanski rat, osnivanje NR Kine…

Roman “Živeti” je autoru 1998. godine doneo cenjenu italijansku nagradu Grinzane Cavour, ali i nagradu Fondacije Džejms Džojs 2002. godine (Ju Hua je prvi Kinez koji je dobio ovu nagradu). Džang Jimou (Zhāng Yìmóu, 张艺谋), slavni filmski režiser, snimio je istoimeni film koji se zasniva na ovom romanu, koji je 1994. godine osvojio nagradu žirija Festivala u Kanu.

“Egipat u Beogradu – Sound & Light”

page 300x150 Kulturna injekcija: Slash i Egipat u Beogradu!U okviru Belefa, koji se ove godine održava po 20. put, 26. jula u 21h na Beogradskoj tvrđavi će biti predstavljen multimedijski spektakl posvećen jednoj od najstarijih civilizacija. Ova manifestacija se ove godine održava prvi put izvan Egipta, a pokušaće da gledaoce vrati u prošlost tako što će je oživeti putem moderne tehnologije. “Sound & Light” za cilj ima da svim gledaocima približi fascinantnu egipatsku kulturu, ali i da im uz edukaciju pruži i nesvakidašnju zabavu.

Ulaz je besplatan, a vrlo maštovit i zahtevan program, koji uključuje zvučnu i svetlosnu projekciju na vodenom zidu, obećava dobru zabavu.


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:

Dejani Knežević & Urošu Pajoviću

Sandro Čanak prezire ograničenost i glupost. Živi na tankoj liniji koja deli stvarnost od njegovih sanjarenja. Boluje od O.G.D.-a (Obsessive Gaga Disorder), obožava fotografiju, putovanja i cheesecake.

Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

Comments