wannabe Kulturna Injekcija: Summer Lust

Žurka | Wannabe Summer Lust Party
petak, 26. avgust od 23h
Plastic Light

Nova u nizu Wannabe žurki na splavu Plastic Light proslavlja omiljeno godišnje doba – leto! Kao i svako, i leto 2011. nosi sa sobom mnogo šema i kombinacija! Dođite na našu veliku letnju žurku i uživajte u dobroj muzici, koktelima i zgodnim ljudima! Dress-code nije strogo definisan (Dress to impress), a kao i na svim žurkama koje je do sada organizovao naš magazin odličan provod je zagarantovan! Zajedno ćemo napraviti cunami u Beogradu!

42 17536047 Kulturna Injekcija: Summer Lust

Pre žurke | DJ petak
petak, 26. avgust od 17h
Supermarket

Najbolje zagrevanje za Wannabe Summer Lust Party! U Supermarketu, jednom od omiljenih “it” mesta u gradu, i ovog petka od 17 časova do ponoći nastupaju DJ-evi. Od 17 do 21 uživajte uz jazz matine koji će puštati DJ Prodavac meda, a od 21 do ponoći nu disco i space disco pušta DJ Dušan Lolić. Takođe, od 17 do 19 časova u Supermarketu traje happy hour! Dobre muzike i pića nikad nije dovoljno, tako da nakon uživanja u ambijentu Supermarketa dođite na reku na neverovatnu Wannabe žurku!

the zookeeper movie poster Kulturna Injekcija: Summer Lust

Film | Čuvar zoološkog vrta” (Zookeeper)
od 25. avgusta
Žanr: Komedija
Režija: Frenk Korači
Uloge: Kevin Džejms (Kevin James), Rozario Doson (Rosario Dawson), Šer (Cher), Adam Sendler (Adam Sandler), Silvester Stalone

Životinje u Zoološkom vrtu Frenflin jako vole svog čuvara Grifina. On se, inače, mnogo prijatnije oseća u društvu lavova nego devojaka. Zato shvata da, kako bi bio u stanju da osvoji devojku, mora da napusti zoološki vrt i nađe bolji posao. Životinje, u panici, odlučuju da prekrše pravilo i otkriju najveću tajnu: da pričaju pred ljudima! Kako bi sprečili Grifina da ih napusti, odlučuju da ga nauče trikovima udvaranja iz životinjskog sveta.

Da li ste za ples Kulturna Injekcija: Summer Lust

Promocija knjige | “Da li ste za ples”, Aleksandar Josipović
nedelja, 28. avgust u 14h
Plesni Centar, Resavska 28

U okviru Međunarodnog plesnog seminara (International Dance Workshop) održaće se prigodno javno predavanje i prezentovanje knjige pod nazivom “Da li ste za ples?”, autora Aleksandra Josipovića, u izdanju izdavačke kuće “Utopija”.
Ulaz za ovo predavanja i promociju je slobodan.

O knjizi:

Telo. Zašto je ono tako interesantno?
Pre svega, svi imamo jedno telo, tako da svi imamo mišljenje o istom. Bez obzira na to da li smo debeli ili mršavi, niski ili visoki. Igrači naročito pokušavaju da ispred ogledala postignu maksimum trenirajući i vežbajući, gurajući sebe do krajnjih granica. Kako je fantastično videti nekoga da odigra 10 pirueta, koje su u potpunosti dobro postavljene i kontrolisane? Zašto smo uvek zapanjeni kada vidimo atletičare, gimnastičare … kada izvode svoje trikove?
Mislim da je to zbog tela, a telo je nešto na što nas sve vezuje … Pokušajte da uradite dve piruete na podu dnevne sobe, pa ćete razumeti odmah koliko je teško. A onaj isti igrač će i dalje pokušavati da “gura” ka 11 pirueta sledećeg dana!
Ova knjiga na jedan jednostavan način objašnjava fenomen svakog tela.

Erik Sorensen
asistent koreograf baleta u Moulin Rouge


Za mere opreza, način upotrebe i moguće kontraindikacije, obratite se terapeutima:
Dejana KneževićUroš Pajović

Marina Gusev je profesor španskog jezika i hispanskih književnosti koji konstantno pokušava da sagleda život kroz ružičaste naočari kako bi joj lakše pao racionalizam koji je progoni, ne ume da uvija reči u foliju da bi manje bolele, ne voli fragilne ljude i ima Kalimerov sindrom (Nepravda, pa to ti je!). Voli leto, more i sunce, i da je ona “neki Bog” ukinula bi i razglednice sa zimskom idilom.

Comments