#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kulturna organizacija MIKSER najavljuje: Inicijative “Ghost Project” i “Young Balkan Designers” ulaze u proizvodnju!

Kulturna organizacija MIKSER najavljuje: Inicijative “Ghost Project” i “Young Balkan Designers” ulaze u proizvodnju!

Posle šest godina rada na otkrivanju i promovisanju mladih talenata na polju dizajna u Srbiji, Balkanu, a nedavno i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija MIKSER se odlučila za novi značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja – pokretanje sopstvene proizvodnje pod nazivom “Mikser Design”, sa dve proizvodne linije “Ghost” i “Young Balkan Designers”.

Ovogodišnji  slogan konkursa glasi “Get Real!” (“Budi realan!”). Pokretanjem nezavisne proizvodnje MIKSER intenzivira svoje aktivnosti  u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržište. “Get Real!” je poziv dizajnerima da preuzmu svoj deo odgovornosti, te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rešenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Nameštaj, rasveta, elementi  enterijera i novi materijali nastali reciklažom koji nude inovativna, ali pre svega racionalna rešenja svakodnevnih problema, biće ocenjeni po sledećim kriterijumima:

– inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitet savremenog života,
– ergonomija,
– racionalni troškovi proizvodnje
– proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.

Odabrani projekti u prvom krugu konkursa biće deo centralne izložbe talenata pod nazivom Ghost Project, u okviru  Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Evropi. Mikser festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. maja do 2. juna, 2012. godine

Tokom 9 dana festivala, žiri Miksera kojim predsedava priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom “Mikser Design”.

Dizjaneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije mogu da konkurišu za regionalnu kolekciju “Young Balkan Designers”. Pobednici svih zemalja su kvalifikovani za međunarodnu kolekciju “Ghost Project”.

Tokom 2012. godine, izložba odabranih prototipova za “Young Balkan Designers” kolekciju će biti na turneji po značajnim regionalnim dizajnerskim događajima i sajmovima, kao što su: Vienna Design Week, Budapest Design Week, D Day u Zagrebu, Sofia Design Week, Skopje Design Week, etc.

Međunarodni konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz celog sveta. U 2011. godini na konkurs Ghost ProjectYoung Balkan Designers se prijavilo 584 mlada dizajnera iz 35 zemalja.

Prijave se vrše popunjavanjem online formulara Ghost Project 2012.

Za više informacija o Mikseru i konkursima posetite sajt.


MIKSER je multidisciplinarna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona, sa aktivnom ulogom u kreiranju boljeg poslovnog, društvenog i političkog okruženja za talentovane pojedince i uspešne kompanije na Balkanu. MIKSER organizuje MIKSER FESTIVAL – najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti – koji se krajem maja održava u zapuštenim industrijskim kvartovima Beograda.

Editors choice