Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Posle šest godina rada na otkrivanju i promovisanju mladih talenata na polju dizajna u Srbiji, Balkanu, a nedavno i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija MIKSER se odlučila za novi značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja – pokretanje sopstvene proizvodnje pod nazivom “Mikser Design”, sa dve proizvodne linije “Ghost” i “Young Balkan Designers”.

Ovogodišnji  slogan konkursa glasi “Get Real!” (“Budi realan!”). Pokretanjem nezavisne proizvodnje MIKSER intenzivira svoje aktivnosti  u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržište. “Get Real!” je poziv dizajnerima da preuzmu svoj deo odgovornosti, te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rešenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Nameštaj, rasveta, elementi  enterijera i novi materijali nastali reciklažom koji nude inovativna, ali pre svega racionalna rešenja svakodnevnih problema, biće ocenjeni po sledećim kriterijumima:

– inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitet savremenog života,
– ergonomija,
– racionalni troškovi proizvodnje
– proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.

Odabrani projekti u prvom krugu konkursa biće deo centralne izložbe talenata pod nazivom Ghost Project, u okviru  Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Evropi. Mikser festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. maja do 2. juna, 2012. godine

Tokom 9 dana festivala, žiri Miksera kojim predsedava priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom “Mikser Design”.

Dizjaneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije mogu da konkurišu za regionalnu kolekciju “Young Balkan Designers”. Pobednici svih zemalja su kvalifikovani za međunarodnu kolekciju “Ghost Project”.

Tokom 2012. godine, izložba odabranih prototipova za “Young Balkan Designers” kolekciju će biti na turneji po značajnim regionalnim dizajnerskim događajima i sajmovima, kao što su: Vienna Design Week, Budapest Design Week, D Day u Zagrebu, Sofia Design Week, Skopje Design Week, etc.

Međunarodni konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz celog sveta. U 2011. godini na konkurs Ghost ProjectYoung Balkan Designers se prijavilo 584 mlada dizajnera iz 35 zemalja.

Prijave se vrše popunjavanjem online formulara Ghost Project 2012.

Za više informacija o Mikseru i konkursima posetite sajt.


MIKSER je multidisciplinarna platforma koja se bavi afirmacijom kulturne industrije regiona, sa aktivnom ulogom u kreiranju boljeg poslovnog, društvenog i političkog okruženja za talentovane pojedince i uspešne kompanije na Balkanu. MIKSER organizuje MIKSER FESTIVAL – najveći regionalni festival kreativnosti i inovativnosti – koji se krajem maja održava u zapuštenim industrijskim kvartovima Beograda.

Editors choice