Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Koncertom izuzetnog mladog violončeliste Nemanje Stankovića i pijanistkinje Maje Mihić, koji će se, u saradnji sa Dragstorom ozbiljne muzike Radio Beograda 202 održati 1. septembra u 20 sati, počinje nova sezona koncerata u Galeriji Artget. Na programu će biti dela kompozitora Pjatija, Baha, Šumana, Hindemita i Roparca.

kulturni vodic koncert nemanje stankovica i maje mihic koncert Kulturni vodič: Koncert Nemanje Stankovića i Maje Mihić

Nemanja Stanković je diplomirao na FMU u Beogradu u klasi Sandre Belić. Usavršavao se na Bečkom konzervatorijumu u klasi Natalije Gutman, u Salcburgu u klasi Enrika Broncija, kao i u Firenci u klasi Natalije Gutman. Trenutno pohađa doktorske studije na FMU u Beogradu. Bio je nagrađivan kao finalista brojnih takmičenja i konkursa, poput Internacionalnog takmičenja violončelista u Licenu, Međunarodnog takmičenja muzičke omladine u BeograduJohanes Brams i Fidelio specijal u Austriji, Internacionalnog takmičenja studenata u Sarajevu.

Godine 2007. od strane umetničke asocijacije ArtLink proglašen je za najperspektivnijeg mladog umetnika Srbije. Ova nagrada donela mu je snimanje prvog kompakt diska sa delima Paganinija, Dvoržaka, Davidova, Hajdna i Čajkovskog. Nastupao je kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a, orkestrom Camerata Serbica, Italijanskim omladinskim orkestrom (OGI) i drugim. Održao je solističke koncerte na međunarodnim festivalima BEMUSNote di Primavera (Italija)Mlade zvezde današnjice (Švedska)Čelo festArtLink i drugim.

Nemanja Stanković je solo violončelista Beogradske filharmonije.

kulturni vodic koncert nemanje stankovica i maje mihic koncert 2 Kulturni vodič: Koncert Nemanje Stankovića i Maje Mihić

Maja Mihić diplomirala je i magistrirala na FMU u klasi profesora Ninoslava Živkovića. Održala je brojne solističke koncerte, nastupala u različitim kamernim ansamblima od dua do kvinteta, i sarađivala sa brojnim muzičarima. Nastupala je sa ansamblom duvača Beogradske filharmonije, Umetničkim ansamblom Vojske Srbije Stanislav Binički i sa Gudačima sv. Đorđa. Učestvovala je na festivalima BELEFTisin cvet, NIMUS, na Međunarodnoj tribini kompozitora, kao i na Muzičkom festivalu u Ostuniju (Italija).

Maja Mihić je docent na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno pohađa doktorske studije na ovom fakultetu.

Ulaz je slobodan!

Editors choice