Kada krenete u kopovinu krpica i pratećeg aksesoara, često se desi da prethodno ne razmislite šta vam zapravo treba. Onda nastaje zbrka u trenutku same kupovine i odabiru odevnih komada koji su vam zaista potrebni. Dešava se da dođete u neprijatnu situaciju i zaboravite na sumu novca koju ste izdvojili za taj ritual, pa potrošite mnogo više. Zato pratite sledeća uputstva kako bi izbegli loše navike sa pretrpavanjem garderobera i smanjenjem bankovnog računa.

Pokušajte da prestanete sa kopiranjem stila zvezda ulične mode

Oni koji prate poznate blogerke i analiziraju street style, trebalo bi da znaju da mnogi od odevnih komada koje one nose i promovišu, nisu zapravo njihovi. Trend je da dizajneri pozajmljuju stvari radi promocije, naročito kada se desi neki poseban događaj i fotografisanje. Tako ispadne da blogerke uvek nose nesto novo i skupoceno, a realnost je drugačija. Pratite svoj stil, iskoristite već postojeći “materijal” koji imate, osvezite sa omiljenim aksesoarem i spremni ste!

Blogerke Kupoholičarske navike sa kojima morate prestati odmah!

Prestanite da žrtvujete ono što vam je zaista potrebno

Koliko god voleli modu, pratili trendove i kupovali sve što vam se svidi, probajte da ostanete realni. Par čizama Izabel Marant sigurno neće moći da zameni vaš jednomesečni budžet koji je potreban za hranu, plaćanje kirije, ili letovanje, zimovanje. Budite realni i odredite svoje prioritete.

Ne kupujete stvari koje su trenutno u trendu i koje ne prate vaš stil

Dosta sa slepim praćenjem trendova. Najbitnije je da imate lični stil, da znate šta je to što vam najbolje pristaje i u čemu se najlepše osećate. Bespotrebna je kupovina novih krpica samo zato što je neko tamo rekao da je to in za ovu sezonu! Krpice koje su u trendu neće poboljšati vaš životni stil, naročito ako nešto kupite što će ostati zaboravljeno i neiskorišćeno.

Trošite novac na ono što volite, a ne za Instagram

Da li stvarno mislite da je cool kupovati neke stavri samo zbog fotkanja i kačenja slika na Instagram, kako bi drugi videli šta imate novo, skupo i trendi? Prestanite sa tim i budite sam svoj kreator i napravite ono što niko nema. Unikati su uvek na ceni!

Butik1 Kupoholičarske navike sa kojima morate prestati odmah!

Probajte sa igranjem igrice- pustiću da prenoći

Kada idete u kupovinu i “zalepite se” za neki komad odeće, obuće, a pri tom cena nadmašuje vaše mogućnosti, razmislite da li vam je to zaista i potrebno. Možda je bolje sačekati neki popust, ili dobro izanalizirati da li je to nešto što vam stvarno treba. Postoji opcija koja će vam dati pravi odgovor, a to je da “dan posle”. Ako se probudite sa željom da nešto imate i da vam je to baš neophodno, onda pravac po stvarčicu zbog koje niste mogli da spavate.

Bespotrebno gomilanje

Prost primer- ako ste izdvojili već neku sumu novca za skupocenu, dizajniranu i kvalitetnu torbu, koja vam pritom ide uz veći deo vaših krpica, zašto posle par dana, ili meseci kupovati nove i jeftinije. Ako volite kvalitet i udobnost, onda se držite bespotrebnog gomilanja stvari samo zato što vam se tek onako nešto svidelo.

Kupujte ono što je uvek u trendu

Probajte da procenite koji to modeli i krojevi nikada ne izlaze iz mode i držite se njih. Lepo je kad možeš iz sezone u sezonu da iskoristiš ono što već imaš i da si siguran da je trendi.

Butik Kupoholičarske navike sa kojima morate prestati odmah!

Dosta je trošenja novca na preslikane odevne komade

Ako otvorite vaš ormar i vidite da u njemu provladava isti stil, boje i kroj koji nosite- razmislite šta je sledeće što što bi vam zaista bilo potrebno i čime bi mogli da osvežite već postojeću kolekciju. Nekad je dobro izgledati drugačije nego obično.

Prijavite se za primanje aktuenih informacija o sniženjima

Konačno je i kod nas stigao trend ostavljanja svojih podataka (e-mail, broj telefona…) u omiljenim radnjama, kako bi na vreme dobili informacije o aktuelnim akcijama i sniženjima. Imate priliku, pa iskoristite to!

Svetlana Maksimović

Comments