Koliko god da vas na putovanja mame nova poznanstva, neobični predeli ili bogata istorija nekog mesta, kupovina je nešto čemu retko odolevamo u stranim zemljama. Brojne turističke agencije sve češće svojim korisnicima umesto uobičajenih turističkih, nude i kratke šoping ture, a brojni svetski tržni centri veliki deo svog prihoda postižu baš od turista.

kupovina 1 Kupovina u svetskim modnim oazama

Ukoliko ste i vi ljubitelji kupovine na putovanjima, navodimo vam nekoliko najzanimljivijih svetskih modnih oaza za kupovinu.

“The Webster”, Majami

the webster Kupovina u svetskim modnim oazama webster Kupovina u svetskim modnim oazama

Kada pomislite na Majami, zamišljate bikinije, japanke, marihuanu i beskonačno mnogo sunca. Ipak, ovaj grad može da vam ponudi i sjajan doživljaj visoke mode, a prodavnica “The Webster” predstavlja odličnu simbiozu živopisnosti i toplote Majamija sa visokom modom. Kupovina na ovom mestu dobija sasvim novu dimenziju.

“Just One Eye”, Los Anđeles

Just One Eye store Los Angeles  Kupovina u svetskim modnim oazama

Los Anđeles je sav u duhu Holivuda, platinastih plavuša, glamura, ali i pomalo – kiča. “Just One Eye”, u kontrastu sa svim tim, nudi jedan avangardan doživljaj kupovine, u prostoru koji više podseća na umetničku galeriju, nego na butik.

“10 Corso Como” u Milanu

10 corso como Kupovina u svetskim modnim oazama

Ovaj butik je počeo kao prodavnica umetničkih predmeta, ali se vremenom njen koncept proširio i na primenjenu umetnost. U ovom raju za kupoholičare pred vama se jasno ukazuje tanka granica između umetnosti i mode.

“Didier Ludot”, Pariz

didier ludot paris Kupovina u svetskim modnim oazama

Ova prodavnica raj je za sve opsednute vintidž stilom. U njoj se zapravo nalaze neke od najboljih vintidž kreacija modnih kuća među kojima su i Dior, Oscar De La Renta i Balenciaga.

“Kirna Zabete”, Njujork

Kirna Zabete  Kupovina u svetskim modnim oazama

Ceo prostor prodavnice u stilu je pop-arta, a ona predstavlja jedno od najboljih mesta za šoping u Soho ulici, ako ste ljubitelji uličnog stila, i spremni da za njega date ogromne sume novca.

Puto pod noge, ili pod avion i uživajte. Kupovina je lekovita, ako možete da je priuštite sebi!

Jasna Stanić

Comments