Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Prethodne tekstove iz serijala “La Moda Italiana” možete pogledati ovde.

La Perla

Priča ovog čuvenog veša za žene počinje 1954. godine, u Bolonji, kada Ada Mazoti (Ada Masotti) otvara svoju prvu radionicu. Veš dobija ime po kutijicama u koje je pakovan, nalik na one za čuvanje nakita. Umesto tradicionalnih materijala u boji kože ili beloj, biraju se cvetni, crni, sivi, crveni. Komadići čipke se povezuju tako da podsećaju na latice i sakrivaju isključivo ono što moraju. Strogo čuvana tajna Italijanki postaje poznata svetu tek sedamdesetih, sa prvom linijom kupaćih kostima. Oduševljenje je bilo na licima svih žena, pogotovo sa pojavom prvog trouglastog grudnjaka, isprva namenjenog samo za plažu. Upotreba najfinijih materijala, većinom poreklom iz Italije, dala je brendu na prestižu. Uz sofisticirane modele, jasno je zašto je među najtraženijim vešom na svetu. Uz izgled i kvalitet, ne čudi i cena, visoka, naravno. Dok ne uštedimo i ne pojavi se kod nas, ostaje nam samo da sanjamo…

lp La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

Sanjamo neki komad iz La Perla kolekcije

Intimissimi

Ostaje da sanjamo ili da provirimo u neku Intimissimi radnju. Intimissimi postoji kod nas, a cene su pristupačnije našem životnom standardu. Brend nastaje 1996. godine, kao produžetak kompanije Calzedonia. Shvatajući da je ženama uz elegantne čarape potreban isti takav veš, došli su na ideju da ga sami i proizvode. Za dve godine, od malobrojnih butika u Italiji, Intimissimi je počeo da se širi po Evropi. Trude se da održe raznolikost modela, te po potrebi budu romantični, opušteni ili senzualni. Brzo shvataju važnost reklame, te angažuju lepotice za svoje reklamne kampanje. Veš su nosile Irina Šajk (Irina Shayk), Monika Beluči (Monica Bellucci) i Bjanka Balti (Bianca Balti).

intimissimi La Moda Italiana: Šta je ispod haljine?

Želite li nešto za sebe?

Čipkica, svila, providno, klasično – mala ženska tajna. Recite nam, kakav vi donji veš volite?


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Editors choice