Mnogo toga u životu je ključno. Kuda ćemo krenuti kada prohodamo. Šta ćemo reći kada progovorimo. Trenutak kada ugledamo osobu koja će nam promeniti život. Odluka koju donesemo kada biramo profesiju. Momenat u kojem shvatimo da je naša nega na prvom mestu. U #SamoNežnoPremaSebi eri, naučili smo kako da se negujemo iznutra, ali i spolja. Naša koža nas je štitila ceo život, i krajnje je vreme da mi sada zaštitimo nju. Iako u našim mislima sunce povezujemo sa novim počecima, pozitivnom energijom i preplanulim tenom, ono nam je češće neprijatelj nego saveznik, pogotovo kada ne umemo da se zaštitimo od njega. UVA i UVB zraci koji dopiru do Zemlje (samim tim i do naše kože) mogu ozbiljno da nam naštete. Oni mogu da uzrokuju alergiju na sunce, hiperpigmentacije, oboljenja kože, kao i fotostarenje.

Šta je fotostarenje?

Sa terminom fotostarenje mnogi nisu upoznati, a ono je veoma bitna stavka kada je nega lica u pitanju. Ukoliko se prekomerno izlažemo suncu i njegovim štetnim zracima, može doći do toga nam koža prevremeno ostari. Kao posledica mogu se javiti privremene bore na našem licu, ali i opuštenost kože lica, na koju nismo navikli. To nam se dešava jer UVA i UVB zraci dovode do opadanja nivoa kolagena i elastina u našoj koži, pa samim tim ona više nije elastična i gipka kao pre. Pored toga, ona postaje suva, a postoji šansa i da se pojavi nejednaka pigmentacija kože. Ona se pojavljuje u vidu hiperpigmentacije ili staračkih fleka, a obe pojave podrazumevaju da nam se na određenim delovima kože boja menja jer je došlo do prekomerne proizvodnje melanina. 

Proizvod koji će zaštititi naše lice od sunca, ali i od znakova starenja

Proizvod koji će potpuno promeniti našu rutinu kada je nega lica u pitanju, trebalo bi da nas zaštiti od štetnih zraka, ali i da pruži anti-age negu. To znači da sem visokog SPF-a, krema treba da sadrži i korektivne aktivne sastojke poput hijaluronske kiseline, nijacinamida i feniletil rezorcinola. Hijaluronska kiselina (koja uopšte nije kiselina, već šećer) ima sposobnost da prikuplja i zadrži vodu, pa samim tim hidrira našu kožu lica, deluje protivupalno i pospešuje obnavljanje ćelija, dok je nijacinamid poznat po svojim umirujućim efektima. Krema Age-Correct SPF 50 koja je deo Anthelios linije La Roche-Posay brenda, štiti nas od oštećenja koja nam sunce donosi, poput fotostarenja, ali i uklanja znake starenja nakon samo četiri nedelje. Ovaj proizvod “bije” naše bitke na 4 fronta i to protiv UV zračenja, zagađenja, bora i tamnih fleka. Potrebno je da je svakog jutra ravnomerno nanesemo na lice kao poslednji korak u svojoj rutini nege kože, a pre nanošenja dekorativne kozmetike.


NE ZABORAVITE: Iako je ovo KLJUČNI proizvod za negu i zaštitu kože lica tokom leta, ne treba ga izostaviti tokom ostatka godine. UVA zraci možda jesu nevidljivi, ali su prisutni uvek, bez obzira na godišnje doba i za to bi Anthelios Age-Correct SPF 50 kremu trebalo da imamo pri ruci u svakom trenutku.

CC tonirana krema koja štiti

Na početku leta, svake godine, iznova donosimo odluku da ćemo pustiti svoju kožu da diše, i da je nećemo gušiti teškim puderima na visokim temperaturama. Ipak, malo po malo – mi prekršimo to obećanje jer želimo da naš ten lepše izgleda i da bude ujednačen. Zato u liniji Anthelios postoji i Tinted Age Protect SPF 50  krema, koja je ujedno i tonirana CC krema. Ona je lagana i našem licu pruža 24-časovnu hidrataciju. Ne sadrži ulje i pruža baršunasti osećaj na koži – a i dalje pruža zaštitu od UV zraka, odbija čestice zagađenja i njihovo vezivanje za kožu i štiti od oksidativnog stresa.

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS je pionir na tržištu proizvoda za zaštitu od sunca. Njegov širok spektar veoma visoke zaštite rezultat je 25 godina naprednih kliničkih ispitivanja na polju zaštite od sunca i kože osetljive na sunce. Za dodatne informacije o svih proizvodima La Roche-Posay, posetite web sajt. 

 

Comments