Sa svojim jedinstvenim znanjem o fiziologiji kože, Laboratorija La Roche-Posay razvila je profesionalnu liniju Effaclar proizvoda za efikasno rešenje prilagođeno svakom tipu problematične kože. 2014. godine La Roche Posay je predstavio inovativnu Effaclar Duo [+] korektivnu negu koja sadrži pojačano delovanje protiv nepravilnosti, sprečava nastanak tragova i ujednačuje teksturu kože lica. Uz to, linija Effaclar proglašena je broj 1 markom u borbi protiv akni po izboru dermatologa u Srbiji*. Ove jeseni uz kupovinu Effaclar Duo+ nege La Roche-Posay Vam poklanja Effaclar gel 50 ml za efikasnu rutinu čišćenja i nege problematične kože lica.

Nepravilnosti predstavljaju opasnost od trajnih tragova na koži

Lansiranje Effaclar Duo proizvoda 2009. godine označilo je važnu prekretnicu u nezi kože sklone jačim nepravilnostima: pomno osmišljena formula efikasnih aktivnih sastojaka visoke tolerancije koja deluje u svakom stadijumu razvoja nepravilnosti. U 2014. La Roche-Posay produbljuje razumevanje posledica nepravilnosti kože i dolazi do zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju rizik od trajnog oštećenja kože. Iako se nepravilnosti često smatraju kratkotrajnim stanjem, njihov efekat može biti značajan. Ako se nastali tragovi na koži ne počnu lečiti na vreme mogu postati uzrokom anksioznosti, niskog samopoštovanja i frustracije, što može ometati uobičajene dnevne aktivnosti osobe sa problematičnom kožom. Na svetloj i vrlo svetloj koži najčešće se stvaraju crveni (takozvani eritematozni) ožiljci koji su uzrokovani upalama, pa im je nekad potrebno samo 3 nedelje, a nekad čak i do 3 godine da nestanu sa kože lica. Tamnija koža koja je sklona većoj proizvodnji melanina i zbog toga ima pojačan rizik od stvaranja tragova na koži lica. U takvim slučajevima stvaraju se smeđi tragovi poznati kao postupalne hiperpigmentacijske mrlje koje mogu trajati nekoliko godina a mogu biti i doživotne. Razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima: crvene i smeđe fleke pojavljuju se na površini kože kao i u njenoj dubini, pa im može trebati više vremena da nestanu a mogu postati čak i trajne.

LRP Effaclar Duo+ Texture La Roche Posay: Effaclar Duo+

*GfK Srbija: Dermobarometar 2014.

Effaclar Duo [+] je nova korektivna nega koja pojačano deluje protiv izraženijih nepravilnosti kako bi sprečila tragove na koži, ujednačila teksturu kože i odčepila začepljene pore. Nova formula sadrži Procerad™ koji aktivno deluje protiv nepravilnosti: Procerad™ je patentiran ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih fleka. Efikasnost je vidljiva već nakon 24 sata*: nepravilnosti su vidljivo manje crvene, nakon 8 dana su znatno manje a nakon 4 nedelje pore su odčepljene i koža izgleda čisto.** Nova nemasna i nelepljiva tekstura osvežavajućeg gela pruža 24-časovnu hidrataciju sa dugotrajnim mat efektom.

*Studija na 38 ispitanika

**Studija na 51 ispitaniku

Inovacija: Aktivni sastojak procerad™

Procerad™ je patentiran ceramid koji je dokazao svoju neverovatnu moć u ponovnom uspostavljanju zaštitnog sloja kože i njegovom vraćanju u prvobitno stanje pomoću balzama ISO-UREA MD Psoriasis. Sada pokazuje i novootkriveni i još neiskorišćeni potencijal za uklanjanje nepravilnosti i sprečavanje nastalih tragova.

LRP EFFACLAR GEL La Roche Posay: Effaclar Duo+

Reci da čistoj koži uz Effaclar Duo+ rutinu!

Nega kao i čišćenje problematične kože zahtevaju posebnu pažnju i zato je bitno da se koriste proizvodi posebno formulisani za ovaj tip kože, kako bi se izbegli agresivni sastojci. Ove jeseni La Roche-Posay je pripremio posebnu ponudu: Uz kupovinu Effaclar Duo+ nege La Roche-Posay poklanja Effaclar penušavi gel 50 ml za kompletnu rutinu čišćenja i nege problematične osetljive kože.*

*Promocija je dostupna u ovlašćenim LRP partner apotekama i traje do isteka zaliha

Svi proizvodi La Roche-Posay su razvijeni u saradnji sa dermatolozima i odgovaraju strogim načelima razvoja koji su propisani u farmaceutskim laboratorijima. Sadrže termalnu vodu La Roche-Posay, prirodnu bogatu selenom, koja ima dokazano dermatološko delovanje: umiruje i omekšava kožu, smanjuje nadraženost, pospešuje protok tečnosti, izlučivanje štetnih materija i deluje kao antioksidant.

Comments