Laboratorije La Roche-Posay razvile su profesionalnu liniju Effaclar proizvoda za efikasno rešenje prilagođeno svakom tipu problematične kože. 2014. godine La Roche-Posay predstavio je inovativnu Effaclar Duo [+] korektivnu negu koja sadrži pojačano delovanje protiv nepravilnosti, sprečava nastanak tragova i ujednačuje teksturu kože lica. Uz to, linija Effaclar proglašena je broj 1 markom u borbi protiv akni po izboru dermatologa u Srbiji.

Ovog meseca uz kupovinu Effaclar Duo+ nege La Roche-Posay Vam poklanja Effaclar gel 15 ml za čišćenje, Anthelios AC SPF 30 za zaštitu od sunca i uzorak Toleriane Teint pudera za potpunu rutinu nege problematične kože lica.

Kada govorimo o lečenju problematične kože lica, osim sistematske i dosledne terapije cele površine kože, izuzetno je bitna i nega osetljive kože lica. Redovno i svakodnevno skidanje šminke, pranje lica proizvodom za čišćenje u zavisnosti od stanja, isušenosti i osetljivosti kože kao i redovna primena pilinga neizostavni su koraci kada govorimo o čišćenju kože sklone nepravilnostima. Čišćenje predstavlja jutarnji i večernji ritual koji uključuje umivanje kože specijalizovanim dermatološkim proizvodima koji kožu čiste od viška masnoća, a imaju takođe blago keratolitičko i protivupalno delovanje na kožu.

Kod odabira dnevne nege bitno je obratiti pažnju na to da je proizvod nekomedogen i posebno formulisan za potrebe problematične kože lica. Ljudi sa kožom sklonom nepravilnostima često misle da sunce „leči“ bubuljice, ali to nije istina. Sunce leti zadeblja kožu i zbog toga su nepravilnosti manje vidljive. Međutim, u jesen ima suprotan efekat: koža postaje tanja, a veliki broj fleka postaje vidljiv. Izuzetno je bitno koristiti proizvod za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom, prilagođenim potrebama osetljive problematične kože poput fluida koji najbolje odgovaraju masnoj i mešovitoj koži.

Na kraju, potpuno je razumljiva želja za prekrivanjem nepravilnosti: Nije svaki puder primeren za problematičnu kožu i može uzrokovati alergiju. Bitno je odabrati hipoalergeni puder primeren za potrebe osetljive kože.

Effaclar kutija La Roche Posay: Effaclar potpuna rutina

Effaclar Duo [+]  je nova korektivna nega koja pojačano deluje protiv izraženijih nepravilnosti kako bi sprečila tragove na koži, ujednačila teksturu kože i odčepila začepljene pore. Nova formula sadrži Procerad™ koji aktivno deluje protiv nepravilnosti: Procerad™ je patentiran ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih fleka. Efikasnost je vidljiva već nakon 24 sata*: nepravilnosti su uočljivo manje crvene, nakon 8 dana su znatno manje, a nakon 4 nedelje pore su odčepljene i koža izgleda čisto.** Nova nemasna i nelepljiva tekstura osvežavajućeg gela pruža 24-časovnu hidrataciju sa dugotrajnim mat efektom.

Reci da čistoj koži uz potpunu rutinu za problematičnu kožu!

Potpuna nega i čišćenje problematične kože zahtevaju posebnu pažnju, pa je stoga bitno da se koriste proizvodi posebno formulisani za ovaj tip kože. Ovog meseca La Roche-Posay je pripremio ekskluzivnu ponudu: Uz kupovinu Effaclar Duo+ nege La Roche-Posay poklanja Effaclar penušavi gel 15 ml za čišćenje problematične kože, Anthelios AC SPF 30 za zaštitu mešovite i masne osetljive kože od sunca, kao i uzorak Toleriane Teint pudera za potpuno prekrivanje nepravilnosti na osetljivoj koži lica. Akcija je dostupna u odabranim La Roche-Posay apotekama i traje do isteka zaliha.

Comments