Zbog uticaja štetnih spoljašnjih faktora poput sunca i vrućine kojima smo najčešće izloženi leti, osetljivoj koži moramo osigurati odgovarajuću negu. Ove sezone La Roche-Posay preporučuje vam Posthelios hidratantnu negu nakon izlaganja suncu koja umiruje i hrani kožu, Cicaplast balzam za opekotine i iritacije cele porodice i termalnu vodu La Roche-Posay koja pruža umirujući i osvežavajući efekat. Osigurajte svojoj koži primerenu negu i zaštitu kako bi i tokom letnjih meseci bila negovana i zdrava.

EAU THERMALE 3 bombes La Roche Posay: Neizostavna nega osetljive kože posle sunčanja
Uprkos tome što nam izlaganje suncu omogućava sintezu vitamina D i daje lepi preplanuli izgled, boravak na suncu krije i mnoge zamke za osetljivu kožu. Upravo zbog toga kožu treba adekvatno pripremiti i negovati, pogotovo tokom letnjih meseci, kako bismo izbegli opasne opekotine i oštećenja kože. U nezi osetljive kože hidratacija je pravilo broj jedan: nakon izlaganja suncu koži je potrebna elastičnost i vlaga i odgovarajuća hidratantna nega podstiče obnovu osetljive kože. Samo izlaganje suncu svojevrsni je “hidratacijski stres” za kožu, pa se upravo zbog toga preporučuje i korišćenje termalne vode koja će umiriti osetljivu kožu i vratiti joj potrebnu vlažnost. Podjednako je važna i hidratacija iznutra koja je osigurana dovoljnim unosom tečnosti. Ukoliko zbog preteranog izlaganja suncu nastanu opekotine, potrebno je odmah prestati sa izlaganjem sunčevim zracima. Kako bi se smanjilo pečenje i neprijatnost, poželjne su hladne kupke, a nakon njih umirujuća nega za opekotine i iritacije – takođe kako bi se redukovalo peckanje i zatezanje kože. Ako se na koži počnu stvarati plikovi, nikako ih ne smemo bušiti ili guliti, a u slučaju ozbiljnijih opekotina nužno je posetiti dermatologa koji će propisati odgovarajuće lečenje i zaštitu.

Da li nakon preteranog izlaganja suncu osećate potrebu za hidratantnom negom koja koži vraća elastičnost i vlagu?

Posthelios upijajući gel: Hidratantna nega za isušenu kožu i kožu izloženu suncu obogaćena sastojcima koji obnavljaju nivo lipida, čime podstiču obnovu kože. Koža je umirena, hidrirana i nahranjena. Gelasta tekstura je prijatna, lako se nanosi i bez parabena je.

Da li vam se dogodilo da ste zaboravili na zaštitu kože od sunca, nakon čega ste imali neprijatan osećaj zatezanja ili opekotine?

Cicaplast Baume B5: Umirujući balzam koji višestruko obnavlja kožu posebno je namenjen obnovi osetljive kože zahvaljujući formuli koja udružuje Panthenol 5% sa Madecassosideom u visokokozmetičnoj teksturi. Umiruje, obnavlja i štiti oštećenu kožu (posebno kod nastalih opekotina ili iritacija od sunca), pa je primeren za celu porodicu: bebe, decu i odrasle.

Na koji način svakodnevno umirite i osvežite osetljivu kožu nakon izlaganja suncu?

Termalna voda La Roche-Posay: Prirodan je antioksidans koji umiruje osetljivu kožu nadraženu usled delovanja spoljašnjih faktora poput sunca i pomaže u sprečavanju starenja kože. Jedinstvena kombinacija minerala i elemenata (Selen) umiruju kožu i čine je mekšom.

Comments