Da je popularna pop pevačica Lady Gaga, ljubiteljka modne vizije i odeće koju kreira domaća mlada dizajnerka Ana Ljubinković, to već znamo od 2013. kada je Lady Gaga izrazila želju da nosi komade iz tadašnje aktuelne Anine kolekcije “Never Forever” tokom promocije svog albuma

Sada se slična situacija ponovila budući da je na najnovijem snimanju, u  Barseloni, u sklopu svoje turneje i promocije najnovijeg albuma “Joanne” poznata pevačica ponela Aninu haljinu iz kolekcije “Nefelibata”. 

Vintage osećaj, ispričan futurističkim jezikom, folklorni duh i urbani izgled, klasične su kontradikcije koje instant vezujemo za rad i ideje Ane Ljubinković, i prepoznatljivi su svakako i u ovom komadu. Roze kožna haljina je deo kolekcije Nefelibata koja predstavlja sudar između naivnosti i iskustva gde se prefinjeni ručni rad susreće sa smelim krojem i kožnom osnovom koja u izvesnom smislu predstavlja platno, za izvezivanje. Cvetni elemetni podsećaju na nežnost i suptilnost dok kožni spojevi, ukrštanja i nitne pomalo podsećaju na fetiš odeću. Skulpturalnost ove haljine je posebno istaknuta, i samo ona je dovoljna da sve odiše bajkovitom atmosferom.

Za ovo fotografisanje, Anin komad upotpunjen je intenzivno smaragdnom senkom, svedenim, bledo roze karminom i “vikinškim” pletenicama, i sve u svemu, način na koji je Lady Gaga ponela ovaj outfit je za svaku pohvalu. Anina estetika uvek je prevazilazila granice dosadnog i sigurnog, kao i afiniteti Lady Gage, tako da njih dve i više nego očigledno predstavljaju veoma dobar spoj.  

Izvor fotografija: www.instagram.com
naslovna: @ladygaga

Pročitajte još i ovo:
Comments