Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

Od kada je Karl napustio rodni Hamburg 1952. godine i došao u Pariz sa ciljem i idejom da u njemu ostane do poslednjeg dana, kao što je i bio slučaj, za njega je Pariz odmah postao i ostao dom. To je pravio od njega u svojoj svakodnevici posećujući ista mesta gotovo religiozno. Restorani, kafei, butici, galerije, knjižare, sve po redu i pažljivo odabrano prema Karlovom karakterističnom luksuznom i prefinjenom ukusu. Imao je svoja mesta koja je rado i često posećivao, i koja su postala poznata Karlova mesta za kupovinu, rad ili uživanje.

Nezaboravna i nepogrešiva modna legenda je imala duboku i iskrenu povezanost sa ovim gradom, i kao mali omaž tome, a i njemu, kao i sjajan vodič kroz glamuroznu, fashion i sofisticiranu stranu Pariza (znam šta mislite, kao da to svaka nije?) vodimo te kroz Pariz iz Lagerfeld perspektive.

Galignani knjižara

Ako je pored mode Karl po nečemu bio poznat, onda je to sasvim sigurno kupovina knjiga i bogata velika biblioteka. Ovaj kralj mode je smatrao da su knjige jedina stvar u koje zaista vredi ulagati, pa je tako nekako i sasvim prikladno početi ovu šetnju od njegove omiljene knjižare. Galignani je jedna od najstarijih knjižara u Parizu, otvorena 1801. godine koju drži sada već šesta generacija Galignani porodice. Kada nije dizajnirao, crtao i kupovao Lagerfeld je dolazio u 224 rue de Rivoli na odeljenje knjiga na engleskom, koje ispunjuju knjige od poda do plafona. Zabavno je zamisliti Karla u svom legendarnom outfitu da se penje na merdevine i poseže za baš tom knjigom na samom vrhu, iako je vrlo verovatno da se tako nešto nikada nije dogodilo. Knjižara je na izvestan način, osim veze sa Karlom, sveopšte prepletena sa modom, što dokazuje i izlog (koji menjaju na svake dve nedelje) u kom su se nalazile Dior svečane haljine.

Editors choice