Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Fotona laserski sistem deluje po principu selektivne i homogene fototermolize, što znači da laserski snop prodirući u kožu biva apsorbovan od strane ciljnih tkiva – hromofora i biva transformisan u toplotu koja uništava strukture dlake odgovorne za njen ponovan rast.

Za epilaciju dlaka sa većih površina (pazuh, prepone, noge,leđa, grudi) koristimo laserski skener, koji je u mogućnosti da za veoma kratko vreme i kompjuterski kontrolisano emituje laserske spotove na zadatu površinu od 42 kv/cm. Na ovaj način se značajno povećava preciznost rada, skraćuje vreme tretmana i smanjuje diskomfort procedure.

Pre, za vreme i posle procedure, tretirana regija biva izložena dejstvu hladnog vazduha koji povećava analgetski efekat i ujedno smanjuje otok i crvenilo koji se javljaju posle tretmana. Potrebno je prestati sa epilacijom dlaka voskom ili pincetom 4 nedelje pre laserskog tretmana. Tretmani se ponavljaju u razmacima od 4 do 12 nedelja, zavisno od regije u kojoj se sprovodi epilacija.

stock footage beautiful female legs isolated over white background beauty and skin care concept Laserska epilacija

Savetuje se izbegavanje sunčanja, tamnjenja u solarijumu i korišćenje preparata za samopotamnjivanje 4 nedelje pre laserskog tretmana kao i upotreba lekova koji mogu da budu fotosenzibilizatori

Lekar na prvom pregledu procenjuje opšti zdravstveni status pacijenta, utvrđuje postojanje eventualnih kontraindikacija za primenu laserskog tretmana, određuje fototip kože, stepen maljavosti.

Posle tretmana koža može biti crvena i blago otečena što se može značajno ublažiti primenom odgovarajućih preparata.

Koliko će se puta ponoviti laserski tretman zavisi od fototipa kože, boje i gustine dlake. Uglavnom je potrebno od 5-8 tretmana za dugotrajnu redukciju malja.

Posetite Dermatološku ordinaciju Vitaderm i naš Beauty Vodič!

Editors choice