Kako dani postaju sve hladniji a noći duže, i tek hladnije, layering pristup oblačenju postaje apsolutna neophodnost. Layering je zapravo i jedna od malobrojnih stvari kojima se radujem kad dođe zima. Ima nečeg magičnog u tom ušuškanom osećaju i višku stvari koji daju izvesno dozu ležernosti i opuštenosti svakom outfitu, i poseban samo tvoj touch. Jer, kombinovanje više stvari nije baš tako jednostavno kao što se na prvi pogled čini i svako kombinuje ono što najviše voli. Da, nekome su haljina i pantalone taj zimski kombo od koga ne odustaju, dok je neko pre za dupliranje istih komada u različitim teksturama.

Za kolekciju jesen/zima 2018. Demna Gvasalia je za Balenciagu indirektno postavio jedno izuzetno važno pitanje: zašto nositi samo jedan kaput ili jaknu kada lepo može da se stilizuje barem pet naslaganih jedan na drugi? Ovim nagomilavanjem Gvasalia je stvorio zanimljivo strukturisane komade koji su postali pečat kolekcije i jedan od prepoznatljivih vizuelnih identiteta ove francuske modne kuće.

Pored zanimljivih silueta koje se dobijaju layeringom, duža košulja kraći džemper, šal, i tako redom, ovaj trend se zaista proteže daleko dalje od čiste estetike i nabacivanje nekoliko različitih komada je jedini preduslov kako se može ustati i boriti protiv ledenog jutra. Dovoljno obučeno i nagomilano da u outfitu neometano možeš da prošvercuješ jastuk na posao. Šalu na stranu, layering jeste zimski cool i ukoliko nemaš ideju kako bi to trebalo da izgleda, baci pogled na glavne zimske komade koji su alfa i omega kombinovanja.

Trenč

Klasičan, najklasičniji trenč, koji najčešće viđamo kod Burberryja ili u kolekcijama Simone Rocha je zapravo mnogo više od običnog mantila koji možeš da nosiš u kasne jesenje dane. Da, za to vreme jeste idealan ali to što je zima ne znači da treba da ga odložiš i čekaš narednih par dana proleća ili jeseni da ga pomalo prošetaš. Ukoliko želiš da ga nosiš kao glavni outwear komad onda se potrudi da ispod njega odigraš layer igru. Rolka i debeli pleteni džemper su tvoji najbolji partneri za ovo, preko kojih možeš samo ležerno da prebaciš trenč, čak i spustiš na ramena i zavežeš u struku. Mantil haljina.

Comments