5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Legenda i ikona ženskog otpora – Frida Kalo

Legenda i ikona ženskog otpora – Frida Kalo

1/3

Dok su mnogi svoj život poklanjali mašti, sanjarenju, nemogućem i nedohvatljivom, Frida Kalo slikala je sebe, realnost i život. Žena koja je umnogome obeležila XX vek, već dugo se smatra jednom od najvećih svetskih ikona, kako zbog svog rada i onoga što je ostavila nakon svoje smrti, tako i zbog prilično neobične životne priče.

Magdalena Karmen Frida Kalo i Kalderon puno je ime i prezime slikarke za koju je danas dovoljno čuti samo Frida, a onda se oko tog kratkog imena skuplja mnogo znanja, informacija, činjenica i svega onoga što je činilo njen život. Rođena je 6. jula 1907. godine, ali je ipak tvrdila da je rođena 7. jula 1910. godine što je bio bitan datum za njenu zemlju, budući da je tada bila Meksička revolucija. Nije to slučajno tvrdila, jer je svoj život posvetila svojim političkim uverenjima koja su bila veliki pokretač kako za neke događaje u njenom životu, tako i za brojne odluke.

Rođena u “Plavoj kući” koja je danas muzej posvećen umetnici, sa sve njenim pepelom u urnu, Frida Kalo nije imala jednostavan život. Već sa 6 godina je obolela od jednog vida dečije paralize, zbog čega joj je leva noga bila slabije razvijena, ali je to uspešno skrivala garderobom. Prvo je nosila većinom muške stvari, farmerke, kožne jakne, da bi se odjednom izmenila u potpunosti, pa je počela da nosi duge, široke i šarene haljine, velike marame na ramenima, kao i cveće u kosi, što su ostali njeni zaštitni znakovi i slika koju većina ima u glavi kada se ona pomene. Skrivala je svoju bolest i nedostatk usled nje, kao što je skrivala i svaku svoju lošiju stranu, budući da nikada nije volela da pokaže slabosti i gde je ranjiva – što je u očima drugih činilo veoma jakom i snažnom, pomalo čudnom ženom.

frida kahlo Legenda i ikona ženskog otpora   Frida Kalo

Editors choice