Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Od prvog dana, daleke 1854. godine (da, LV je jedan od starijih brendova čija moć ni u jednom trenutku nije opala) kada je Louis Vuitton osnovan, putovanje je bilo glavni fokus, inspiracija i polje istraživanja. Velike putne torbe su još uvek veliki deo kompanijskog predstavljanja, a da se razumemo i nešto što nam prvo padne na pamet kada samo pomislimo na LV logo, ali i pored toga, u poslednjih nekoliko decenija, opšte je poznato da modna kuća LV radi na tome da nas svojim revijama transportuje na neka druga mesta, i daleke egzotične destinacije, i svake sezone se pitamo, where to next? 

Počevši sa Marc Jacobsom koji se pridružio kući 1997. godine i bio na mestu kreativnog direktora do 2013, i koji je već svojom debitantskom revijom za jesen/zimu 1998 postavio temelje i pokazao nam šta sve on jeste, šta će tek biti -pravi showmen, i u kom smeru će se kretati razvitak samog brenda. Od tada, lista ljudi sa kojima je sarađivao je zaista duga, i na njoj se nalaze neverovatna imena poput Yayoi Kusame, Takashija Murakamija, i Richard Princea, kao i Stephen Sprouse koga je pozvao da uradi poznati LV logo u grafiti verziji. Uvek drugačiji, i uvek istaknut na Pariskoj nedelji mode, Jacobsove scenografije su do sada uključivale fontane, lažne hotelske hodnike, prave stepenice i liftove, a jednom prilikom čak i LV voz u stvarnoj veličini. Nakon 16-ogodičnje vladavine brendom, zamenio ga je Nicolas Ghesquière, koji je u Vuittonu od 2014.

Kao da je “kud ja stadoh ti produži” bio moto ove njihove smene, i Ghesquière je nastavio da nas vodi svuda. Vreme provedeno kao umetnički direktor ženske kolekcije iskoristio je da nas odvede u budućnost jednom od revija, kao i bukvalno svuda oko sveta budući da su Cruise kolekcije bile predstavljane u Riu, Palm Springsu, Monaku, i Kjotou. Ghesquière je pravi showman takođe, i često fondaciju Louis Vuitton ne možemo da prepoznamo budući da je menja kad god mu to zatreba i prilagođava svojim vizionarskim i futurističkim potrebama. Pošto to nije dovoljno, nedavno je preuzeo i Luvr. U to ime prisećamo se najlegendarnijih kolekcija.

Saradnja sa Stephen Sprouseom, kolekcija SS01

I dok su modne saradnje danas normativ i uobičajena stvar, to nije bio slučaj u ranim 2000-im, pogotovo na način na koji je Jacobs to uradio. U saradnji sa njujorškim dizajnerom i umetnikom, predstavio je kolekciju torbi sa sasvim izmenjenim logoom. Revija je otvorena tako što su sa ulaskom četiri nosača na scenu, ruku punih torbi i kofera sa “Louis Vuitton” natpisima u grafiti stilu.  Kao što samJacobs kaže “to je bilo i nepoštovanje i poštovanje u istom trenutku, i mislim da je zato naišlo da tako dobar prijem.” Preuzeti popularni monogram i obraditi ga na način bliži i razumljiviji mladima je ono što je ovu kolekciju učinilo jednom od uspešnijih i prodavanijih ikada.

Editors choice