Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Legende i bajke, sve su istinite

Legende i bajke, sve su istinite

Legende nisu izmišljene. Kao što ni jedna priča, bajka, fantazija nije izmišljena. Sve su stvarne. Samo što su legende poput ljuljaški, kolevki i korpi, poput mreže ispletene da čuva nešto istinito, što je potrebno sačuvati svetlim, snažnim i istim, kroz vremena koja se menjaju, za ljudske duše koje se kolebaju. Snažne i preterane slike o ljudskoj moći i snazi, o proviđenju, o božijoj intervenciji tamo gde ne ponestaje volje kad ponestane snage, o ljubavi koja spaja preko kraja sveta i života, o paklovima koji večno sagorevaju posrnule, rajevima koji uzdižu blažene u spoznaju spokojstva, radosti i blagosti, sve to mora da bude tako snažno i naglašeno.

Dobro i zlo su oštro suprotstavljeni zato da bismo mogli da ih razlikujemo bez ikakve dileme. Kad tako jasno vidimo šta je šta, možda ćemo se lakše snaći u realnosti, gde suprotnosti nisu tako očigledne, nego su prepletne stvarajući ravnotežu u kojoj niko nije potpuno zao, ni savršeno dobar.

Legende su bukvari iz kojih učimo večne vrednosti.

Preterana hrabrost i snaga treba da jakim bojama prikažu moć hrabrosti i snage, pa ako neke njene deliće osetimo u izazovima svakodnevice, nešto u nama će zatreperiti prepoznavanjem i možda ćemo uspeti da budemo heroj dana, makar to niko ne primetio i ne opevao.

U realnom životu iskusićemo sve što se čuva u legendama, ako umemo da tumačimo suštinu i ako ne očekujemo da nam zmaj koji bljuje vatru sleti pod prozor, pa samo da uskočimo u sedlo i odletimo.

Zmaja moramo sami da stvorimo, a i vatru moramo sami da bljujemo, kad moramo.

back 600 Legende i bajke, sve su istinite

Svaka priča, lik, fantazija, personifikacija i metafora dolazi odnekud

Legende o tragičnim razdvajanjima i sudbinskim susretima srodnih duša uče nas da nikada ne posustanemo u ljubavi. Da pogledamo očima bića svakog koga sretnemo, da ga pogledamo u dušu i prepoznamo. Tako ćemo, ako pazimo da ne propustimo onu jednu, sudbinom zacrtanu, nama dodeljenu, sresti mnogo srodnih duša, koje oživljavaju legende u svojim srcima.

Bajke i priče istinite su na drugi način. One u svom tkanju slikaju svetove koji dolaze iz nekih drugih realnosti. Zemaljskih i nezamaljskih. Realnih realnosti i mogućih realnosti.

Neke su slika realnosti koju smo izbegli, neke one koju smo propustili, odnosno, koju nismo odabrali.

Neke su otisak realnosti koja nam preti i koju nam je bolje da ne odaberemo.

Neke priče su upravo izmislile realnost koja je pronašla svoje mesto u univerzumu, koja se negde upravo događa ili čeka da se dogodi.

Sa ličnim i običnim pričama isto je kao i sa bajkovitim I fantastičnim pričama. Lik iz romana čiju sudbinu pratimo realan je kao i vilenjak na straži u Zlatnoj šumi, a lik zlikovca, negativca i ubice isto je što i nakot Senke, stvoren kvarenjem i izopačavanjem ljudi. Osim što odslikavaju jedni druge, izmišljeni likovi, ljudski i neljudski, odslikavaju realnosti iz kojih dolaze, a koje su moguće ljudske ili tekuće neljudske realnosti.

Uostalom, sve što svako izmisli, pronađe svoje mesto u ovoj ili onoj vrsti realnosti, na ovom ili onom nivou događanja ili potencijala.

Sve postoji. Samo je pitanje odakle dolazi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice