Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Na velikoj sceni Stamenković, UK Palilula je prvi put javnosti predstavljena nova umetnička škola LEKART koju  je osnovao jedan od najtalentovanijih i najnagradjivanijih glumaca sa naših prostora, Branislav Lečić sa ciljem da pomogne pre svega deci i mladima ali i svakom čoveku da otkrije sebe i kroz umetnost pronadje put samoostvarenja i sreće.

Uz multimedijalnu prezentaciju, film, muziku, ples i izložbu slika mlade akademske slikarke Mine Radović predstavljeni su predavači škole, naši poznati umetnici, kreativci i potvrđeni pedagozi:

Lena Kovačević, Igor Đorđević, Anita Lazić Todorović, Zorana Bećić, Irena Popović, Nina Radulović Lečić, Milan i Katarina Gromilić, Mina Radović kao i sam osnivač Branislav Lečić.

Na sceni se pored njih predstavio i veliki broj mladih kreativaca koji učestvuju u radu centra glumci Janko Cekić i Jelena Rakočević, glumac i saksofonista Andrija Daničić, naši vrsni muzičari Nikola Dragović, Vladimir Gurbaj, Danilo Tirnanić, Uros Antić, Iva Milošević, Đorđe Antić, Nevena Milenković, bend Ritam Sex-i-ja, mlada slikarke Jelena Lazarević, Gordana Jauković i Marija Grahovac   kao i operativni tim škole.

LEKART EDUKATIVNI CENTAR pruža mogućnost svim zainteresovanima da bez obzira na godine i prethodno obrazovanje i iskustvo za godinu dana steknu sintetizovano znanje iz različitih kreativnih oblasti: glume i režije, novinarstva i kreativnog mišljenja, komponovanja, pevanja, slikanja i modernog plesa ili da se opredele da se specijaliziraju za jednu od gore navedenih grana.

LEKART TIM LEKART: Otkrij sebe kroz umetnost

Celokupan program bazira se na edukaciji kroz igru i kreativni dijalog uz stalnu interakciju i praktičan rad na sceni

Programi su namenjeni svima koji imaju potrebu i želju da se iskažu kroz neki vid umetničkog izražavanja bilo da se pripremaju za buduće profesionalne angažmane,  umetničke ili bilo koje druge fakultete i za one koji samo žele da prošire svoja saznanja, nadograde svoje kreativne potencijale i isprobaju se i potvrde na različitim poljima. Naime, najnovija istraživanja pokazala su da je za decu i mlade od neprocenjivog značaja da bez obzira na profesiju kojom će se sutra baviti, u najkritičniiem periodu u formiranju ličnosti do 16 godine, prodju kroz umetničko obrazovanje jer ono utiče na akademsko postignuće mladih, socijalni i emocionalni razvoj dece, utiče na koncentraciju i razvoj discipline, povećava samopouzdanje, utiče na timski rad , razvoj kognitivnih sposobnosti, bolje čitanje i pisanje i doprinosi unapredjenju verbalnih sposobnosti kod dece. Ali centar je otvoren i za odrasle jer kako glasi slogan škole: nikad nije kasno da otkriješ sebe!

Brižljivo osmišljen program vodiće ostvareni umetnici, poznati kreativci i pedagozi.

Program gluma i režija – vodi inicijator i osnivač Lekart-a glumac Branislav Lečić,
Program gluma za decu – vode Branislav Lečić, glumica Zorana Bećić i prvak Narodnog pozorišta u Beogradu glumac Igor Đorđević,
Program pevanje-  vodi naša poznata džez pevačica Lena Kovačević,
Program novinarstvo i kreativno mišljenje – vode Anita Lazić Todorović, suosnivač centra i Nina Radulović Lečić
Komponovanje i muziku – vodi jedna od najtalentovanijih i najnagradjivanijih Kompozitorki nove generacije Irena Popović,
Moderan ples – vodi prvi solista Pozorišta na Terazijama i koreograf Milan Gromilić a
Program slikanje -mlada akademska slikarka Mina Radović.

Nastava će se odvijati vikendom (subotom i nedeljom) i opciono petkom u poslepodnevnim časovima. Svi programi su dvosemestralni i izuzetno interaktivni i  zbog toga su grupe ograničene veličine – maksimalno sa 15 polaznika po grupi. Sa željom da svim polaznicima omogućimo da paralelno sa edukacijom imaju mogućnost i da svoje veštine i znanja provere na sceni, Lekart će na mesečnom nivou organizovati javne časove u prostorijama Ustanove kulture Palilula , na Sceni Stamenković u kojoj se i odvija celokupna nastava.

Najbolji polaznici steći će mogućnost i za profesionalni angažman u stvaranju novih predstava koje će se naći na repertoaru scene Stamenković u narednoj sezoni.

Upis prve generacije je u toku a sve detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnom web-site-u ustanove www.lekart.rs

Editors choice