Na velikoj sceni Stamenković, UK Palilula je prvi put javnosti predstavljena nova umetnička škola LEKART koju  je osnovao jedan od najtalentovanijih i najnagradjivanijih glumaca sa naših prostora, Branislav Lečić sa ciljem da pomogne pre svega deci i mladima ali i svakom čoveku da otkrije sebe i kroz umetnost pronadje put samoostvarenja i sreće.

Uz multimedijalnu prezentaciju, film, muziku, ples i izložbu slika mlade akademske slikarke Mine Radović predstavljeni su predavači škole, naši poznati umetnici, kreativci i potvrđeni pedagozi:

Lena Kovačević, Igor Đorđević, Anita Lazić Todorović, Zorana Bećić, Irena Popović, Nina Radulović Lečić, Milan i Katarina Gromilić, Mina Radović kao i sam osnivač Branislav Lečić.

Na sceni se pored njih predstavio i veliki broj mladih kreativaca koji učestvuju u radu centra glumci Janko Cekić i Jelena Rakočević, glumac i saksofonista Andrija Daničić, naši vrsni muzičari Nikola Dragović, Vladimir Gurbaj, Danilo Tirnanić, Uros Antić, Iva Milošević, Đorđe Antić, Nevena Milenković, bend Ritam Sex-i-ja, mlada slikarke Jelena Lazarević, Gordana Jauković i Marija Grahovac   kao i operativni tim škole.

LEKART EDUKATIVNI CENTAR pruža mogućnost svim zainteresovanima da bez obzira na godine i prethodno obrazovanje i iskustvo za godinu dana steknu sintetizovano znanje iz različitih kreativnih oblasti: glume i režije, novinarstva i kreativnog mišljenja, komponovanja, pevanja, slikanja i modernog plesa ili da se opredele da se specijaliziraju za jednu od gore navedenih grana.

LEKART TIM LEKART: Otkrij sebe kroz umetnost

Celokupan program bazira se na edukaciji kroz igru i kreativni dijalog uz stalnu interakciju i praktičan rad na sceni

Programi su namenjeni svima koji imaju potrebu i želju da se iskažu kroz neki vid umetničkog izražavanja bilo da se pripremaju za buduće profesionalne angažmane,  umetničke ili bilo koje druge fakultete i za one koji samo žele da prošire svoja saznanja, nadograde svoje kreativne potencijale i isprobaju se i potvrde na različitim poljima. Naime, najnovija istraživanja pokazala su da je za decu i mlade od neprocenjivog značaja da bez obzira na profesiju kojom će se sutra baviti, u najkritičniiem periodu u formiranju ličnosti do 16 godine, prodju kroz umetničko obrazovanje jer ono utiče na akademsko postignuće mladih, socijalni i emocionalni razvoj dece, utiče na koncentraciju i razvoj discipline, povećava samopouzdanje, utiče na timski rad , razvoj kognitivnih sposobnosti, bolje čitanje i pisanje i doprinosi unapredjenju verbalnih sposobnosti kod dece. Ali centar je otvoren i za odrasle jer kako glasi slogan škole: nikad nije kasno da otkriješ sebe!

Brižljivo osmišljen program vodiće ostvareni umetnici, poznati kreativci i pedagozi.

Program gluma i režija – vodi inicijator i osnivač Lekart-a glumac Branislav Lečić,
Program gluma za decu – vode Branislav Lečić, glumica Zorana Bećić i prvak Narodnog pozorišta u Beogradu glumac Igor Đorđević,
Program pevanje-  vodi naša poznata džez pevačica Lena Kovačević,
Program novinarstvo i kreativno mišljenje – vode Anita Lazić Todorović, suosnivač centra i Nina Radulović Lečić
Komponovanje i muziku – vodi jedna od najtalentovanijih i najnagradjivanijih Kompozitorki nove generacije Irena Popović,
Moderan ples – vodi prvi solista Pozorišta na Terazijama i koreograf Milan Gromilić a
Program slikanje -mlada akademska slikarka Mina Radović.

Nastava će se odvijati vikendom (subotom i nedeljom) i opciono petkom u poslepodnevnim časovima. Svi programi su dvosemestralni i izuzetno interaktivni i  zbog toga su grupe ograničene veličine – maksimalno sa 15 polaznika po grupi. Sa željom da svim polaznicima omogućimo da paralelno sa edukacijom imaju mogućnost i da svoje veštine i znanja provere na sceni, Lekart će na mesečnom nivou organizovati javne časove u prostorijama Ustanove kulture Palilula , na Sceni Stamenković u kojoj se i odvija celokupna nastava.

Najbolji polaznici steći će mogućnost i za profesionalni angažman u stvaranju novih predstava koje će se naći na repertoaru scene Stamenković u narednoj sezoni.

Upis prve generacije je u toku a sve detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnom web-site-u ustanove www.lekart.rs

Comments