Kada sam bila baš mlađa, naravno, oblačila me je majka. Suština je bila da bude toplo, udobno i praktično, bez obzira na šta to sve zajedno u kombinaciji liči. Jer, majke. Kada sam ja bila mala, niko nije nosio farmerke uvučene u čizme. To je tada bilo “seljački”. Danas je oubičajeno. Dakle, moja majka je bila rodonačelnik ovog trenda, šta?! Šalu na stranu, ali te kombinacije ’90. godina su zaista bile hit.

Kada sam odrasla dovoljno da mogu sama da odlučujem o tome na šta ću da ličim, “tripovala” sam da se mnogo razumem u modu pa sam kupovala neke stvari koje su, kada sada pogledam, bile budi bog s nama. I, naravno, obukla bih ih jednom i konstatovala kako mi se više ne sviđaju. E tada bi mi majka rekla njeno čuveno: “A da nisi kupila – pukla bi!” Obožavam kada mi to kaže!

Ipak, da ne grešim dušu, osim što me je tako malo zafrkavala kada su moda i kupovina u pitanju u svakom smislu te reči, moram priznati da me je i naučila nekim pametnim stvarima. A verujem da su i vaše majke vas ovome naučile. Ovo su te čuvene lekcije:

1. Uvek proveravaj “zadnji” deo radnje. Zašto? Tamo su obično stvari koje su na sniženju.

2. Nemoj da kupuješ nešto samo da bi kupila. U redu je ući, pogledati i napustiti radnju bez ijedne kese. Zvuči šokantno, ali zaista je tako. Ne morate da potrošite baš svaki dinar iz novčanika.

3. Jednostavne, klasične stvari su uvek plus. Njih je jednostavno kombinovati i nositi u svim prilikama i – eto one praktičnosti sa početka teksta. Ali zaista, jednostavna crna majica može izgledati odlično i u svečanoj i u ležernoj kombinaciji.

moda 4 Lekcije o ŠOPINGU koje smo naučile od svojih majki
Comments