Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Ponekad ukras na telu u vidu crteža kao prelepog detalja, može doneti istinsku sreću u nekim teškim životnim trenucima i povratak samopouzdanja, izgubljenog zbog bolesti koja je na estetski način promenila naš izgled.

Gubitak kose tokom određenih bolesti ženama predstvalja posebno bolan trenutak, čega je bio svestan i jedan kanadski fotograf, koji je došao na predivnu ideju kako da pomogne ovim ženama, koristeći crteže od kane.

slide 348324 3726746 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

“Predivni crteži od kane donose samopouzdanje i radost ženama koje pate od gubitka kose”, tvrdi pokretač ove ideje Fransis Darvin.

“Lečenje kanom” kako je ovu metodu nazvao kanadski fotograf Darvin, 2011. godine pokrenuo je sa malom grupom dobrovoljaca u Torontu, a od tada je zajednica narasla na preko 150 umetnika širom sveta. Oni koriste bezbedne, prirodne privremene boje za slikanje detaljnih crteža na glavama klijenata – crteža koji izblede posle dve nedelje.

slide 348324 3726747 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726748 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Organizacija nudi profesionalno izrađene “krune” od kane, kako se nazivaju ovi specijalni crteži, i fotografske usluge kao način da ohrabri i zaleči ljude koji pate od gubitka kose, te da im pomogne da povrate samopouzdanje, osećajući se lepo i sigurno.

Većina žena koja se opredelila za ovaj vid ukrašavanja glave, boluje od alopecije. Bolesti koja uzrokuje nedostatak kose na manjoj ili većoj površini glave, dok su uzroci za pojavu ove bolesti izazvani različiti unutrašnjim ili spoljašnjim faktorima.

slide 348324 3726749 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726750 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726751 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Žene gubitak kose na ovaj način doživljavaju vrlo traumatično, te im ovi crteži na estetski način izuzetno pomažu da se osećaju bolje, dok pokušavaju da se izbore sa bolešću.

Maja Bunčić

Editors choice