Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Ponekad ukras na telu u vidu crteža kao prelepog detalja, može doneti istinsku sreću u nekim teškim životnim trenucima i povratak samopouzdanja, izgubljenog zbog bolesti koja je na estetski način promenila naš izgled.

Gubitak kose tokom određenih bolesti ženama predstvalja posebno bolan trenutak, čega je bio svestan i jedan kanadski fotograf, koji je došao na predivnu ideju kako da pomogne ovim ženama, koristeći crteže od kane.

slide 348324 3726746 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

“Predivni crteži od kane donose samopouzdanje i radost ženama koje pate od gubitka kose”, tvrdi pokretač ove ideje Fransis Darvin.

“Lečenje kanom” kako je ovu metodu nazvao kanadski fotograf Darvin, 2011. godine pokrenuo je sa malom grupom dobrovoljaca u Torontu, a od tada je zajednica narasla na preko 150 umetnika širom sveta. Oni koriste bezbedne, prirodne privremene boje za slikanje detaljnih crteža na glavama klijenata – crteža koji izblede posle dve nedelje.

slide 348324 3726747 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726748 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Organizacija nudi profesionalno izrađene “krune” od kane, kako se nazivaju ovi specijalni crteži, i fotografske usluge kao način da ohrabri i zaleči ljude koji pate od gubitka kose, te da im pomogne da povrate samopouzdanje, osećajući se lepo i sigurno.

Većina žena koja se opredelila za ovaj vid ukrašavanja glave, boluje od alopecije. Bolesti koja uzrokuje nedostatak kose na manjoj ili većoj površini glave, dok su uzroci za pojavu ove bolesti izazvani različiti unutrašnjim ili spoljašnjim faktorima.

slide 348324 3726749 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726750 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče slide 348324 3726751 free Lekovita umetnost: Crteži od kane koji leče

Žene gubitak kose na ovaj način doživljavaju vrlo traumatično, te im ovi crteži na estetski način izuzetno pomažu da se osećaju bolje, dok pokušavaju da se izbore sa bolešću.

Maja Bunčić

Editors choice