Iako su fanovi glumca Madsa Mikkelsena negodovali na ovu vest, ukazujući na činjenicu da ne postoji niko ko bi bolje mogao da odigra ovu simpatičnu ulogu, ono što je sigurno je da nas Leonardo DiCaprio nije razočarao ni u jednom svom podvigu. Reditelj Thomas Vinterberg je ipak izjavio da Mads Mikkelsen ne bi bio zaniteresovan da glumi u američkoj adaptaciji danskog filma, i da smatra da bi to bilo zbunjujuće za publiku. Što se tiče njegove reakcije na odluku da DiCaprio preuzme ulogu Martina, danski reditelj kaže: “Uloga je u rukama najboljeg glumca kojeg možete dobiti, a osim što je neverovatan glumac, tokom svoje karijere donosio je i vrlo inteligentne odluke. Osećam da u izborima koje je on doneo ima puno integriteta. Pun sam nade i radoznalosti o tome šta nam ova produkcijska kuća sprema“.

Danski režiser je takođe naglasio da ni on neće biti deo ovog projekta, iako je već snimao adaptacije na engleskom jeziku, među kojima je i film “Far From the Madding Crowd” u kome glumi Carey Mulligan.

Kriza srednjih godina zamaskirana socijalnim eksperimentom

U filmu “Another Round” fokus priče je na četvorici prijatelja koji rade kao nastavnici u srednjoj školi. Oni započinju socijalni eksperiment zasnovan na neproverenoj teoriji jednog poznatog psihologa da se ljudi rađaju sa previše niskim nivoom alkohola u krvi i da bi trebalo da se rađamo sa 0,5 promila alkohola u krvi kako bismo bili otvoreniji za svet oko nas, umanjili anksioznost i bili kreativiji.  Sva četiri muškarca prolaze kroz ono što bi se moglo nazvati krizom srednjih godina, nezadovoljni svakodnevnim životom kao nastavnici istorije, ali Martin (Mads Mikkelsen) je taj koji je se najteže bori sa svakodnevnicom. Izgubio je svu strast koju je osećao prema svom poslu, distancirao se od porodice i ne vidi nijedan razlog da ujutru ustane iz kreveta. Socijalni eksperiment ga izbacuje iz kolotečine u kojoj se trenutno nalazi. Pouka ovog filma nije ni kliše ni patetična, ali zato dok čekate američku verziju danskog ostvarenja, pogledajte prvo film koji je osvojio Oskara.

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: instagram.com/minnowofficial/

Comments