Voće vašem organizmu, kao i vašoj koži, pomaže naravno ukoliko ga konzumirate. Što više, to bolje. Ipak postoji još jedan sjajan način da iskoristite esencijalne sastojke voća, koristeći maske od lica napravljene upravo od voća.

Neophodno je da kožu prvenstveno očistite uobičajenim tonikom ili pilngom, a zatim na čistu kožu naneste hranjivu masku od voća i ostavite je na licu nekoliko minuta, od pet do dvadeset minuta.

Nakon godina korišćenja hemijskih proizvoda, koji navodno sadrže neophodne vitamine za negu kože (verovaćemo etiketi na poklopcu), vašem licu će zaista prijati voćna maska, koje god voće da je u pitanju. Ipak, mi smo za vas sastavili listu dragocenih voćnih maski i opisali njihovo dejstvo. Probajte. Neće vam škoditi.

Maska od šargarepe

Potrebne su vam dve šargarepe i dve velike kašike meda. Očistite šargarepe, isecite na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju. Kada se ohlade zgnječite ih, dodajte med i promešajte smesu. Masku držite 10 minuta na licu, potom isperite. Zatim osetite kako vaša koža upija vitamin A!

Maska od avokada

Izgnječite jedan ili dva avokada i nanesite ih na lice. Ova voćka savršena je za suvu kožu zbog kiselina koje sadrži i svoje kremaste teksture, koja će nahraniti kožu. Isperite toplom vodom da ne biste zapušili pore.

Maska od limuna

U nešto hladne vode iscedite sok od jednog limuna, te dodajte dve velike kašike meda. Limunska kiselina odgovara masnoj koži, dok med pomaže pri iritacijama. Ova maska će ujedno učiniti i da se koža zategne.

5 Great Natural Skincare Products Lemon mask Lepa iz frižidera: Najbolje maske za lice od voća

Maska od pomorandže

Potrebna su vam dva žumanca, dve velike kašike meda, sok od jedne pomorandže, jedna kesica želatina. Pomešajte sastojke, nanesite na kožu i ostavite 20 minuta. Potom isperite mlakom vodom. Neka ovo bude vaša maska za dobro jutro, ona će vam pomoći da zablisatate na početku dana.

Maska od banane

Izgnječite jednu bananu, zatim dodajte malo maslinovog ulja u smesu i nanesite na lice. Odlična maska za hidrataciju, koja je pritom puna vitamina, naročito kalijuma.

Maja Bunčić

Comments