Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Voćke, biljke i cvetovi nisu samo zdravi već i neguju. Najbolje materije za mladu i blistavu kožu potiču iz prirode – svetski modeli i holivudske zvezde su to odavno otkrile. Upravo zbog toga  neguju se kozmetčkim preparatima koji su sačinjeni na bazi prirodnih materija. Upoznajte se sa biljkama i voćem koje igraju veoma važnu ulogu u  procesu nege, pa se manje – više nalaze u svim preparatima namenjenim negovanju lica i tela.

Zeleni čaj – Neki ljudi smatraju zeleni čaj eliksirom mladosti. A, o čemu je u stvari reč? Zeleni čaj je vrlo moćan u uništavanju štetnih materija. Dve šolje svežeg zelenog čaja dnevno mogu biti odlično oružje u borbi protiv ovih materija.

green tea Lepota je dar prirode

Bademi – Ulje badema jača osetljivu kožu i povoljno utiče na ublažavanje iritacija. Vrlo je kvalitetno i koristi se za izradu brojnih kozmetičkih preparata. Bogato je proteinima i vitaminom E koji je prirodni antioksidans, štiti ćelije kože od oštećenja i sprečava stvaranje bora.

bademi 2 1260 Lepota je dar prirode

Pomorandže – Osvežavajuća i mirisna riznica vitamina C pospešuje stvaranje i regeneraciju kolagena u koži. Sok od pomorandže sa dodatkom vode dobro utiče na kosu, omogućava čvrstinu i elastičnost, odlično jača nokte i daje im novi sjaj.

oranges Lepota je dar prirode

Kokos – Prorodno kokosovo ulje dobija se iz kokosovog oraha – ploda kokosove palme. Najčešće se koristi  u proizvodnji sapuna i kao bazno ulje za masažu. Kokosovo ulje je obogaćeno provitaminom A koji utiče na nežnost i zategnutost kože, a pomaže i rastu i obnavljanju ćelija.

coconut Lepota je dar prirode

Aloe vera – Svojim hranljivim materijama smiruje osetljivu kožu i pruža joj mnogo vlažnosti, te je idealna za kožu koja je iritirana dugim izlaganjem suncu. Sadrži u sebi najmanje šest prirodnih antiseptika i preko 240 hranljivih i lekovitih sastojaka. Nazivaju je ”kraljicom lekovitih biljaka” zbog svojih lekovitih svojstava.

tn Lepota je dar prirode

Orhideja – Ovaj čarobni egzotični cvet sadrži velike količine vlažnosti i samim tim je odličan za suvu kožu. U kombinaciji sa raznim kiselinama smanjuje bore, obezbeđuje dubinski tretman i ima hidrirajući efekat. Ekstrakt orhideje sadrži polisaharide koji su prirodni izvor energije za ćelije kože. Potpomaže ćelijsku obnovu obezbeđujući čvrstinu i sjaj kože.

orhidee Lepota je dar prirode
Marijana Katić je studentkinja novinarstva. Uvek nasmejana i spremna za nove izazove. Zaljubljenik u modu, shopping, putovanja, tehnologiju i poeziju Mike Antića. Pozitivna energija, red, rad i organizacija pokreću njen svet i čine svaki dan posebnim. Omiljeni citat: ”If you never try, then you’ll never know!”

Editors choice