Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Situacije i događaji čiji smo akteri svakog dana neretko su ispunjeni stresom i neuspehom, stoga je lako razmišljati negativno, sputavati sebe i sasvim sigurno nerealno posmatrati svet oko nas. Stav o potencijalnom negativnom ishodu uvuče se u naš um i polako počinjemo da verujemo u sve loše što nosi sa sobom.

ggg1 Lepota pozitivnog mišljenja

Udahnite pozitivnu stranu života

Izuzetni psiholozi i vrsni stručnjaci gotovo sve internet sajtove i magazine koji se bave psihologijom ispunjavaju svojim viđenjem rešenja ovog problema. Ovo su samo ona koja su na mene ostavila najjači utisak i koje sam primenila.

Izbor je sigurno jedna od najlepših stvari koja treba da nas definiše, a kroz tu definiciju predstavlja naše različitosti i lepotu stavova.

Važno je biti realan. Neretko uz razgovor sa pravim prijateljem ili osobom od poverenja možemo napraviti prvi korak ka pozitivnijem stavu. Bez obzira koliko je stvar teška treba je videti pozitivno, to ne znači da ne morate ništa da uradite, ništa da promenite kod sebe, niti da ulažete nikakve napore.
Korišćenje pozitivnih afirmacija u borbi protiv negativnih misli treba da postane praksa. Na taj način ćete uspeti da se sa lakoćom i odlučnošću suočite sa svim izazovima.

Odvojte malo vremena i u omiljenom rokovniku zapišite pozitivne stavove ljudi koje cenite i kojima se divite. Polako će oni naći put do vas i postati vaše ogledalo.

Ciljevi i prioriteti u kombinaciji sa snovima. Budite svesni situacije u kojoj se nalazite. Nemojte odustajati od svojih snova, iako je možda njihova realizacija trenutno nemoguća. Može se reći da je bol neizbežan, ali je patnja ipak stvar izbora. Čim dođe do izazova adekvatno rešenje mora da postoji. Pre nego što krenete u realizaciju istog, fokusirajte se na pozitivan ishod.

Ponekad se želje neće ostvariti, ali ćete očvrsnuti, verovati u sebe i svaki sledeći put će biti pravo zadovoljstvo suočiti se sa problemom naoružani pozitivnim stavom.

Trudite se da uvek budete okruženi pozitivnim ljudima i da iz njih crpite sve divne pozitivne stvari koje će vas održavati na putu do uspeha, naravno ako tako izaberete.

P.S. Stav je mala stvar koja čini veliku razliku. – Vinston Čerčil (Winston Churchill)


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice