Pletenice su uvek odličnom rešenje za tople dane, jer uglavnom skupe kosu na jedno mesto, zbog toga što kosa ne pada po vratu, svuda po leđima i ramenima, te ti bar od nje neće biti toplo. Osim toga, ono najbitnije, uz pletenice ćeš uvek imati odlične frizure, kako za svaki dan, tako i za večernje, ali i neke svečane prilike i razne oblike zabava. Ukoliko ih voliš, sada ti dajemo dosta ideja za nove frizure koje uključuju pletenice na 101 način!

Jedan deo kose, gornji, odvoj i sveži do glave, pa taj deo omotaj jednim pramenom kose kako se ne bi gumica videla. Nakon toga, ispleti deo kose koji je u repu u pletenicu, pa je malo “razvuci” kako bi izgledala ležernije, a i tako će izgledati dosta lepše.

Za svaki dan možeš da je skupiš blago i ispleteš pletenicu negde od pola glave, te da nekoliko pramenova dodatno ispleteš i upleteš ih u glavnu pletenicu. Sasvim opuštena, ova frizura je savršena za letnje dane i opuštene autfite, posebno ako se radi o nekoj lepršavoj, cvetnoj haljini.

Ali, one nisu samo za neke neformalne prilike. Videćeš da sve više devojaka odlučuje da na dan svog venčanja ima frizuru koja ujedno uključuje i pletenice, pa tako imaju razne punđe od njih, kao i drugačije načine stilizovanja kose, a svi deluje veoma romantično i sasvim nežno.

Započni sitniju pletenicu od čela, koja će opuštenije ići uz glavu, a onda pusti da se sve više širi, dok celu kosu u dnu ne upleteš u jednu veću pletenicu. Uvek kada radiš ovakve frizure, pošto završiš sa pletenicom, malo je razvuci i učini da bude “neuredna”.

Comments