Kada smo u pokretu i zatrpani obavezama, možda najmanje razmišljamo o hidrataciji  – što je, naravno, veoma pogrešno. Tek u momentima kada primetimo da su nam usta suva i da nam nedostaje energije, setimo se da verovatno nismo popili više od jedne čaše vode nakon buđenja.

Stalno pominjemo kako je bitno uneti određenu količinu vode tokom dana i to je nešto što čujemo vrlo često. Ali – da li smo sigurni da znamo zašto je potrebno hidratirati se? Hidratacija je krucijalna iz nekoliko razloga. Voda, kao prirodno i zdravo osveženje, doprinosi održavanju normalnih fizičkih i kognitivnih funkicija, reguliše telesnu temperaturu, sprečava infekcije, pomaže u varenju hrane, održava vlažnost kože… Konzumiranjem najmanje 2l vode dnevno, iz svih izvora, kao deo raznovrsne i uravnotežene ishrane i zdravog načina života, postiže se optimalno funkcionisanje organizma. I to je samo nekoliko činjenica koje bismo mogli da izdvojimo jer je lista veoma duga. 

Tokom toplih letnjih dana, koliko god hladnih sokova popili i sladoleda pojeli, čak i onih ledenih, ništa ne ume da nam utoli žeđ kao voda, pogotovo kada smo na ulici i užurbano se krećemo po vrelom asfaltu, ili se nalazimo u zagušljivom gradskom prevozu.

Rosa Sparkling social post 1920x1080px Letnji dani kojima je potrebna svežina ispunjeni su mehurićima iz srca Homolja koji se nalaze u novoj Rosi

A kada biramo vodu koju pijemo, odlučujemo se za onu koja je proverenog kvaliteta i koja je potekla sa prirodnih izvora. Iz tog razloga nam je dobro poznati ukus hladne Rosa vode asocijacija za hidrataciju i osveženje. Rosa nam dolazi iz predivnog vlasinskog kraja u kojem žubori u srcu prekrasne prirode koja je okružuje i kada poželimo da se rashladimo sigurno je da ćemo se osloniti na hladnu Rosu.

Svako od nas sigurno u svom okruženju ima osobu koja ne unosi dovoljnu količinu vode tokom dana i koja se uvek pre odlučuje za sokove ili gazirana pića. Možda ih ne možete razumeti, ali im verovatno ukus vode ne prija, zbog čega izbegavaju da je piju. Takve osobe hidrataciju pronalaze u mineralnim vodama. Kao što se oslanjamo na osveženje i na to da će nam Rosa utoliti žeđ, sada se možemo osloniti i na njenog mineralnog dvojnika i novog člana Rosa porodice – na Homoljsku Rosu.

Prirodno mineralna Homoljska Rosa izvire na obroncima Homoljskih planina, starih više od 20.000 godina, koje krase jedinstven region netaknute prirode. Voda koja izvire nalazi se na oko 280 m nadmorske visine zbog čega su Rosa flašice prirodno mineralne vode ispunjene svežinom mehurića iz srca Homolja. Na tržištu je dostupna u PET pakovanjima od 0.5 l i 1.5 l, kao i u staklenoj ambalaži od 330 ml i 750 ml.

Rosa Homolje je jedina voda u Srbiji koja u svom sastavu ima savršen balans kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Pored minerala koji su nam neophodni, Rosa Homolje ima nizak sadržaj natrijuma zbog čega je savršena u kombinaciji sa hranom. Sadrži i kalcijum koji najviše unosimo putem ishrane. Samo jedan litar gazirane Homoljske Rose zadovoljava 30% dnevnog referentnog unosa kalcijuma kod odraslih.

Zbog tegoba kao što je nadimanje – mineralna voda bi trebalo da bude sastavni deo naše dijete. Zbog niskog sadržaja natrijuma, Homoljska Rosa je savršen izbor napitka kada unosite hranu koja je slana. Možete je konzumirati uz hranu ili nakon jela kako bi pomogla organizmu da se izbori sa unesenom kolličinom soli. 

Letnji dani kojima je potrebna svežina ispunjeni su mehurićima iz srca Homolja koji se nalaze u Homoljskoj Rosi.

Za više informacija o Homoljskoj Rosi posetite njihov vebsajt i zapratite ih na Instagramu i Facebooku.

Rosa Logo Letnji dani kojima je potrebna svežina ispunjeni su mehurićima iz srca Homolja koji se nalaze u novoj Rosi
Comments