Nestrpljivo dočekano, omiljeno godišnje doba je konačno stiglo – dobrodošlo, drago leto. I odmah pomislimo na raznobojne koktele, laganu odeću, sunce, lubenicu i naravno, nezaobilazno more. Iako postoje mnogobrojne ideje kako se rashladiti u vrelim letnjim danima, nekako odlasci na jezera, bazene ili reke nisu ni blizu osećaja kada samo sa knjigom u ruci ležimo na nekoj od onih mirnih, pomalo divljih plaža, uživamo u specifičnom mirisu mora i imamo priliku da svakog trenutka uletimo u slanu, morsku vodu.

Mada nam budžet često ne dozvoljava prevelike eksperimente u planovima za leto, vredi štedeti i sebe iznenaditi nekom privlačnom destinacijom. Ipak, pod savršenom destinacijom ne mislim ni na smeštaj, ni na druge morske atrakcije, već isključivo na plažu. Društvo nosim, smeštaj podnosim, pa mi plaža predstavlja ključni parametar u odabiru krajnjeg odredišta. Uživajte u pogledu na nekoliko najegzotičnijih plaža na planeti.

slika 157 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Rivijera Maja poznata po mermerno belom pesku

slika 244 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Poludivlja, prekrasna plaža na karipskom ostrvu Nevis

slika 329 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Plaža Kubu na Baliju

slika 426 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Anse Lacio na Sejšelima – mesto kao stvoreno za uživanje i odmor

slika 523 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Jedna od najčudesnijih plaža smeštena je na Maldivima

slika 624 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Kokonut u Keniji – sinonim za relaksaciju

slika 717 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Jedna od najlepših plaža Grenade

slika 819 Letnji deluks: Najlepše plaže sveta

Nestvarno lepa plaža nazvana Belim rajem nalazi se u Australiji

Beli pesak, tirkizno more, tišina, svež vazduh…ima li šta lepše od toga? Dobro društvo, bikini, iPod, zabavni bestseler i gotovo da nam više ništa ne treba. Možda su ove plaže još uvek luksuz za većinu ljudi iz našeg kraja, ali već sledeće godine možda posetimo neku od ovih bajkolikih lokacija. A dobra stvar je da već ove sezone, ako ne uspemo da odemo na Bora Boru ili Mauricijus, imamo jednako lepe i atraktivne plaže u nekoj pristupačnijoj i bližoj zemlji, i zato iz sveg glasa poručujem “Summer, here i come”.


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Comments