Dobrodošli u #goriPefkohori eru, dok još nismo morali da brišemo svoje storije ujutru posle izlaska. Dok smo u džepu nosili nokiu 7373, mnogo smo se luđe zabavljali, a i soundtrack našeg divljeg, letnjeg života je bolji. Neki periodi našeg života imaju svoj miris, a neki svoj zvuk, a svako naše leto (do skoro, dok nismo “omatorili” i rešili da je jedini pravi odmor all inclusive hotel u Hurgadi) imalo je svoju pesmu. Iako ne možemo da poreknemo da je Saša Kovačević zaštitni znak svakog našeg leta (ipak je on autor dubokoumnog stiha “sipaj mi sve sem vode, pa nek’ mi pamet ode) u nastavku ovog teksta ćemo otići malo dalje i predstaviti vam sve strane letnje hitove koje su nam obeležili neke od najlepših letnjih dana (mada uglavnom noći) u našem životu.

The Underdog Project – Summer Jam

Ova pesma bukvalno miriše na more, i na onaj specifičan, najlepši-na-svetu miris krema za sunčanje. Kada je ova pesma bila hit, verovatno je bilo ono doba kad smo prvi put otišli na more. Taj nezaboravni osećaj (prividne) slobode i prvi mamurluk od uza nema cenu, a nismo mogli da izaberemo bolju uvodnu špicu od ovog bezvremenskog hita.

Alex Mica – Dalinda

2012. je godina rumunskih izvođača kada su izvođači poput Emila Lassarie i benda Fly Project potpuno izdominirali i naterali nas da ozbiljno dovedemo naš muzički ukus u pitanje. Pre nego što je postojao “Despasito”, lomili smo uz pesme kao što je “Dalinda” i obnavljali naš španski koji smo zapostavili još otkako je Rubi izgubila nogu.

Inna – Hot

Ne možemo da pričamo o rumunskog letnjoj muzici a da ne spomenemo nekrunisanu kraljicu iste – Innu. Jedan od prvih izlazaka bio nam je na njenom koncertu, a iako smo znali samo dve pesme (nismo sigurni ni da ih ima više), proveli smo se ludo i nezaboravno – i došli kući sa milion svetlećih narukvica koje ćemo čuvati do svog prvog Exita.

David Guetta – Bad

Kad smo već kod Exita, sinonim za isti je David Guetta (ili Marko Nastić, whichever you prefer). On je izvor letnjih hitova, ali jedna od naših omiljenih, iako je najpotcenjeniji definitivno “Bad”. Ova pesma nam je dala zeleno svetlo da svoje principe ostavimo na granici, i da se ljubimo do zore sa nekim likom iz Loznice u Paraliji, i ne, ne kajemo se zbog toga.

Comments